A Minaj a dobogóért, az Ungvári FC a kiesés elkerüléséért küzd

Labdarúgás

2019. november 20., 08:10 , 982. szám

Az Ukrán Kupában negyeddöntős Minaj FC az országos másodosztályú labdarúgó-bajnokságban is folytatja jó szériáját, aminek következtében mindössze három pont a lemaradása az élen állóktól.

A 18. fordulóban Vaszil Kobin együttese a Csornomorec Odessza vendégeként ért el értékes döntetlent. Egy kezezés miatt megítélt büntetőből Nurijev már a 12. percben megszerezte a vezetést a vendégek számára, amit az első játékrész közepén Norenkov egalizált.

Bár a hátralévő időben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de az 1-1-es eredmény a végéig már nem változott.

A bajnoki tabellát a Voliny Luck és az Obolony-Brovari vezeti 37-37 ponttal, ám a rendkívül szoros élmezőnyhöz tartozik a 6. helyen álló Minaj FC is, amelynek 34 pontja van.

A kárpátaljai együttes az idei esztendő utolsó bajnoki fordulóját november 23-án hazai környezetben játssza, amikor is a holtversenyben listavezető Kijev melletti Obolony-Brovari érkezik Minajba.

* * *

A minajiakkal ellentétben a honi labdarúgás harmadik vonalában küzdő Ungvári FC elhúzódó negatív szériában van, amit sajnos, tovább folytatott a hét végén megrendezett 21. fordulóban. A Vaszil Varga által irányított megyeszékhelyi együttes a 21. fordulóban a Niva Ternopiltól kapott ki hazai pályán 4-0-ra.

Az ungváriak legutóbbi hat mérkőzésüket kivétel nélkül elvesztették, és ami még elszomorítóbb, hogy  ez idő alatt a gólkülönbségük 0-18 (!). Az együttes legutóbb október 9-én tudott nyerni 1-0-ra az FK Kalus ellen. A hosszú ideje tartó vesszőfutást a vezetőedző a sok sérülttel és a csapat fiatalságával próbálja magyarázni, de kérdés, hogy meddig tart még a türelem a klubvezetők részéről…

A harmadosztály A csoportjában az ungváriak a 11 csapatos mezőnyben 19 pontjukkal visszacsúsztak a 9. helyre, vezet a Polisszja Zsitomir és a Niva Ternopil 38-38 ponttal.

Idei utolsó mérkőzésükön, a hét végén sorra kerülő 22. fordulóban az Ungvári FC a Gyinaz Vishorod otthonában próbálhat meg javítani mérlegén.

(tamási)