A Veszett brigadéros – új előadással készül a beregszászi színház

2019. november 27., 13:59 , 983. szám

A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház új előadással készül, melyben Esze Tamás legendáját és Rákóczi korát viszik színpadra. Az előadást 2019. december 2-án mutatják be Beregszászban. A darab különlegessége, hogy táncszínházi elemekkel fűszerezve mutatja be Esze Tamás életének legjelentősebb részét, a Rákóczi-szabadságharcot.

A művet Eck Attila írta, Gyevi Bíró Eszter rendezésében készül. Az előadást a Rákóczi-emlékév apropóján a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség felkérésére készíti a társulat a Kárpátalja Néptáncegyüttes közreműködésével, Sikentáncz Szilveszter koreográfus vezetésével. A darab műfaja oratorikus kuruc western. Egy teljesen új vállalkozást láthatunk majd színpadon, hiszen az előadásban a tánc és a színház együtt jelenik meg, és igyekszik a művészet nyelvén keresztül bemutatni Rákóczi korszakát. Kortárs rendezésben hozza közel az egykori kuruc világot. „Viszonylag rövid idő állt rendelkezésünkre. A Veszett brigadéros próbafolyamata november elején kezdődött meg, december 2-án pedig már a bemutatóra készülünk. Ezt követően Kárpátalja több magyarlakta településére fog majd eljutni az előadás” – nyilatkozta lapunknak Sin Edina, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház projektfelelőse.

Az előadásban a főbb szerepekben Ferenci Attilát, Tarpai Viktóriát, Mónus Dórát, Orosz Melindát és Szabó Imrét láthatjuk.

EV