Kádárral a soraiban nyert a Dinamo

Labdarúgás

2019. november 27., 08:14 , 983. szám

Közel két hónapja tartó, sérülés és formaingadozás miatt beiktatott kihagyást követően, ismét Kádár Tamással a soraiban nyert bajnoki mérkőzésen a Dinamo Kijev. Olekszij Mihajlicsenko együttese az élvonalbeli ukrán pontvadászat 15. fordulójában hazai pályán verte az FK Mariupolt.

Az időközben a magyar válogatottból is kieső Kádár végigjátszotta a 90. percet, csapata pedig viszonylag sima győzelmet aratott a mariupoliak ellenében, ami azt jelentette, hogy a fővárosiak ismét a tabella második helyére léptek előre. A korábbi második Zorja Luhanszk rangadót vesztett Olekszandrijában, a még az Európa-ligában is érdekelt vendéglátókkal szemben.

A listavezető és újabb bajnoki címét már aligha elvesztő Sahtar Donyeck az FK Lviv háromgólos legyőzésével hangolt az előtte álló BL-csoportmérkőzésekre. A forduló másik Donyeck–Lviv párharcát is a kelet-ukrajnai együttes nyerte.

Eredmények: Dinamo Kijev–FK Mariupol 3-0, FK Olekszandrija–Zorja Luhanszk 1-0, Sahtar Donyeck–FK Lviv 4-1, SZK Dnyipro–Vorszkla Poltava 1-0, Kolosz Kovalivka–Gyeszna Csernyihiv 2-0, Kárpáti Lviv–Olimpik Donyeck 1-2.

A bajnoki tabellát 43 ponttal vezető Sahtar Donyeck mögött a Dinamo Kijevnek 30 pontja van a 2. helyen.

(tamási)