Versenynaptár 2020 (2. rész)

Tokió mindent visz…

2020. január 15., 09:49 , 989. szám

Júliusban megkezdik szereplésüket a magyar labdarúgócsapatok a nemzetközi porondon. A Bajnokok Ligája 1. selejtezőköre 7–8-án, az Európa-liga 1. fordulója július 9-én indul.

Az év utolsó hétvégéjén ugyan Mogyoródon kerül megrendezésre a Formula–1-es Magyar Nagydíj, de az autósport szerelmesein kívül ekkorra már mindenki olimpiai lázban ég majd, hiszen július 24-től augusztus 9-ig tart Tokióban a XXXII. Nyári Olimpiai Játékok küzdelemsorozata, amelyen jó néhány magyar és ukrán éremben is bízunk.

Még tartanak az olimpiai küzdelmek, amikor augusztus 4-én Moszkvában elkezdődik a két hétig tartó sakkolimpia. Augusztus 25-től szeptember 6-ig – ugyancsak a japán fővárosban – rendezik a paralimpiát, majd az utolsó nyári hónap legvégén atlétikai kontinensbajnokságot tartanak Párizsban.

A labdarúgó Nemzetek Ligája csoportkörének 1. fordulójával köszönt be az ősz, azt még természetesen nem tudhatjuk, hogy a magyar és ukrán válogatott ki ellen mérkőzik majd meg az új sorozatban. Szeptember közepén (15–20.) asztalitenisz Európa-bajnokságra kerül sor Varsóban.

Október a Formula–1-es hétvégékkel szerepel majd a figyelem középpontjában, sorozatban a Japán (9–11.), az Amerikai (23–25.), és a Mexikói (X. 30.–XI.1.) Nagydíjakat rendezik meg, és az utóbbi évek tapasztalatai szerint ekkorra már eldől a vb-aranyérem sorsa.

November elején tenisz WTA világbajnokságot rendeznek a kínai Sencsenben, amelyen a női párosra érdemes lesz majd odafigyelni, hiszen Babos Tímea is az esélyesek között szerepel. A hónap második felében a magyar női és férfi kosárlabda-válogatott is Eb-selejtezőkön lép parkettre.

Ha december, akkor női kézilabda… Nem lesz ez másként az idén sem, amikor 3. és 20. között Dánia és Norvégia közösen rendezi meg majd a hölgyek kontinensbajnokságát.

Az év lezárásaként, december 15. és 20. között Abu-Dzabiban rövidpályás úszó-vb-t rendeznek majd, amelyen a magyar úszók is ott szoktak lenni az éremhalmozók között.

(felvégi)