Pályázati felhívás Az év családorvosa a Kárpát-medencében díjra

2020. február 10., 11:23 , 992. szám

A közép-kelet-európai országokat egyformán érinti az egészségügyi szakember- és orvoshiány – különösen a családorvosok hiánya. Épp ezért a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete (MÁOTE) a családorvosi szakma és hivatás elismertségének növelésén kívül az utánpótlás helyzetén is szeretne javítani.

A célok megvalósítása érdekében a MÁOTE a 2020-as évre kiírja Az év családorvosa a Kárpát-medencében nevet viselő pályázatát, amelyet az alábbi két kategóriába tartozó családorvosok számára hirdet meg:

1. Junior díj

2. Életműdíj

A Junior díjra pályázhatnak azok a 3–6. éves orvostanhallgatók, akik az alapellátásban gondolják kezdeni orvosi életpályájukat, vagy akik legfeljebb 5 éve dolgoznak orvosként az alapellátásban. A pályázók 3–5 oldalas magyar nyelvű egyéni vagy csoportos dolgozatot adhatnak be, amelynek témája:

– Munkájuk bemutatása, a betegellátás megszervezésének terve vagy megvalósult gyakorlata;

– A krónikus betegségek gondozása, illetve egy összefoglaló megvalósult vagy tervezett népegészségügyi prevenciós tevékenységükről;

– A Kárpát-medencei családorvosi ellátás összehasonlítása, országok jellemzőinek összevetése.

Az Életműdíjra olyan családorvosként dolgozó kollégák javasolhatók, akik legalább 30 éve dolgoznak vagy dolgoztak családorvosként.

A pályázatok beadási határideje: 2020. február 29. A pályázathoz részletes szakmai önéletrajzot is mellékelni kell.

A pályázatokat a projekt kárpátaljai kurátorának (Jakab Lajos: jakablajos@citromail.hu, tel.: 0951585080) címére várjuk.

A beérkezett pályaművek közül a legjobb öt kerül bemutatásra Budapesten 10 perces prezentáció formájában. A prezentáció alapján egy Junior fődíj és több különdíj kerül kiosztásra.

Az Életműdíjra javasolt személyt a kurátori testület hagyja jóvá. Országonként egy-egy, összesen tehát 5 Életműdíj kerül kiosztásra.

A pályázatok végleges elbírálása és a díjak átadása tudományos ülés keretében történik, amely egyben továbbképző konferencia is, és amelynek időpontja: 2020. április 24–26. A neves előadók részvételével zajló tudományos konferencia fő témája: A mozgásszervi betegségek.

A pályázat díjazottjai értékes ajándéktárgyakat, valamint emlékplakettet és/vagy oklevelet vehetnek át.

A díjakra jelöltek és meghívottak részvételi díját (szállás, étkezés) a pályázatot kiíró MÁOTE biztosítja a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.

Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete