Kisszelmenci győzelem a nagyszelmenci labdarúgótornán

Olvasói levél

2020. február 19., 08:49 , 994. szám

Tizenhárom évvel ezelőtt indult el Ung-vidéken az a határokon átívelő kezdeményezés, hogy a környező települések kapcsolatát egy teremlabdarúgó-torna is erősítse. A tornát minden évben a szlovákiai Nagyszelmencen rendezik a helyi Dobó István Alapiskolában, de mindig más önkormányzat szervezi. Az esemény farsangi futballtornának indult, azonban Nagyszelmenc egykori polgármesterének az emlékére 2014-től a futballtalálkozó a Gilányi László-emléktorna nevet viseli.

Nagyszelmencen mindig örömmel látják vendégül Palágykomoróc–Kisszelmenc csapatát, ezzel is szorosabbra fonva az egymás közötti kapcsolattartás kötelékét. A futballtornára a kisszelmenci–palágykomoróci csapatot Illár József polgármester és Mitro Ambrus, a KMKSZ Kisszelmenci Alapszervezetének elnöke szervezte, aki a csapatkapitányi címet is viselte. Az évek során úgy alakult, hogy Palágykomoróc–Kisszelmenc csapatát az Ungvári járás több községéből összeállt baráti társaság képviselte. Évekkel ezelőtt megkezdődött tehát egyfajta kistérségi összefogás a jó eredmény érdekében. Néhány évvel ezelőtt harmadik helyezést sikerült elérniük, de a többi község csapata jelentős erőt képviselt. A tornának vannak állandó résztvevői: Nagy- és Kisszelmencen kívül a felvidéki Ung menti községek: Budaháza, Dobóruszka, Kaposkelecsény, Szirénfalva, illetve a magyarországi Vámosújfalu. A sportrendezvény baráti hangulatú esemény, mindig új arcokkal és visszatérő jó ismerősökkel.

Az idei tornán végre siker koronázta a baráti együttműködést. A hét község részvételével lezajlott tornán hat megvívott mérkőzésből Palágykomoróc–Kisszelmenc csapata öt győzelmet aratott, s ez az első helyet jelentette az emléktornán. A második helyen Kaposkelecsény, a harmadikon Nagyszelmenc csapata végzett. Az első hely megszerzése nagy örömöt jelentett, s a kisszelmenci–palágykomoróci csapat teljesítményéről a mérkőzések után a riválisok is elismerően nyilatkoztak.

bl