Közel félmillió euró kell az élvonalhoz

Labdarúgás

2020. április 29., 10:32

Mihajlo Kopolovec, a Minaj FC sportigazgatója szerint nem biztos, hogy klubja elő tudja, vagy egyáltalán elő akarná teremteni az élvonalhoz szükséges közel félmillió eurónyi összeget.

A 2015-ben alakult Ungvár melletti labdarúgóklub egyik vezetője szerint az országos másodosztályú labdarúgó-bajnokság élmezőnyéhez tartozó együttesnél, ha még kiharcolná is az élvonalbeli tagságot, jelentős beruházásokra lenne szükség ahhoz, hogy engedélyt kapjon az ukrán Premier Ligában való szerepléshez.

,,A stadion férőhelyének kibővítése, és az esti világítás kialakításához mintegy 400 ezer euróra lenne szükség, és még további költségek terhelnék a klubot  – mondta el a minajiakat nemrég még aktív futballistaként szolgáló Kopolovec a pmg.ua hírportálnak. ,,Ha feljutnánk az élvonalba, játszhatnánk ugyan az ungvári Avangard stadionban, de ezt a klubelnök nem akarja” – fejtette ki véleményét az egykori csatár, aki arról is beszélt, hogy a minajiak néhány éve még a megyei, sőt járási bajnokságban futballoztak, mostanra pedig akár a legmagasabb osztályt is célként tűzhetik maguk elé.

A bajnokságban való vitézkedés mellett, mint ismeretes, a Minaj FC még az Ukrán Kupában is érdekelt. A sorsolás szerint a fináléba kerülésért a rekordbajnok Dinamo Kijev lett volna az ellenfele a kárpátaljai együttesnek április 15-én, de az elődöntőre a koronavírus-járvány miatt nem kerülhetett sor. A másik ágon Vorszkla Poltava–FK Mariupol elődöntőt rendeznének.

(tamási)