Példamutató akciót folytat a Veszprémi Petőfi Színház

2020. május 9., 14:57 , 1006. szám

A Veszprémi Petőfi Színház vezetősége május 4-én adta át első ízben a színházban készült speciális védőruhákat a Csolnoky Ferenc Kórház részére. A tervek szerint a jövőben a kórház mellett a Farkasgyepűi Tüdőgyógyintézetnek és a veszprémi mentőknek is gyártanak az előírásoknak megfelelő overallokat.

A veszélyhelyzet kihirdetése után az országban elsőként a Veszprémi Petőfi Színház kezdte el a speciális, orvosi szövetből varrt sebészeti szájmaszkok gyártását arra biztatva az ország többi színházát és intézményét, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. A teátrum által tízezer szájmaszk készült már el. A folyamatos munkából fakadóan a további több ezer maszk egy részét a színház újraindításakor védelmi okokból a nézők számára biztosítják majd a bejáratnál.

A társulat a fent említett akció mellett május 3-án, anyák napján, az előírt szabályok betartása mellett zenés versbusszal köszöntötte az édesanyákat és a nagymamákat. A színház MARADJ OTTHON – MAJD MI MEGYÜNK! programjának keretében a város különböző lakónegyedeiben élő anyukákat és nagymamákat ajándékozta meg anyák napi szerenádjukkal, amelyről a Veszprém TV is forgatott. Az otthontartó programra ez idáig 32 alkalommal került sor, amely által élő színházi élménnyel nyújtottak feltöltő erőt a város lakóinak. A környékbeli településeken – Márkón, Jásdon, Tésen, Németbányán, Sólyon és Hajmáskéren – is a színház műsorától voltak hangosak az utcák. A tervek szerint a társulat tagjai legközelebb Szentgál, Bánd, Dudar és Csetény településekre látogatnak el, a helyiek nagy örömére.

lexi/Veszprémi Petőfi Színház