Már a következő játéknapon bajnok lehet a Sahtar

Labdarúgás

2020. június 17., 08:20 , 1011. szám

A 26. fordulóban sem botlott az éllovas és címvédő Sahtar Donyeck az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, így Pjatovék akár már a következő fordulóban matematikailag is bebiztosíthatják újabb elsőségüket.

A donyeckiek a kijevi Olimpiai Stadionban léptek pályára a Kolosz Kovalivka vendégeként, és Moraesnek a 48. percben esett találatával 1-0-ra legyőzték ellenfelüket.

Nagy feltámadást produkált a Dinamo Kijev Zaporizzsjában a Zorja Luhanszk vendégeként, hiszen szűk 20 perccel a vége előtt még a luhanszkiak vezettek Jurcsenkónak az 54. percben esett büntetőgóljával. A 71. percben aztán Bujalszkij egyenlített, négy perccel később pedig de Pena találatával már vezettek is a fővárosiak. A győzelmet Cihankov biztosította be a 96. percben.

A Minaj FC holnaputáni Ukrán Kupa-elődöntős ellenfele javuló formáról tett tanúbizonyságot, és győzelmével megerősítette a BL-selejtezőt jelentő 2. helyét a tabellán.

A játéknap eredményei: Zorja Luhanszk–Dinamo Kijev 1-3, Kolosz Kovalivka–Sahtar Donyeck 0-1, FK Mariupol–FK Vorszkla 1-1, Olimpik Donyeck–FK Lviv 2-0, FK Olekszandrija–Gyeszna Csernyihiv 1-5.

Hat fordulóval a bajnokság vége előtt a Sahtar Donyeck 68 ponttal vezeti a tabellát az 52 pontos Dinamo és az egyformán 49 ponttal álló Gyeszna és Zorja előtt.

(tamási)