A "KMKSZ" Jótékonysági Alapítvány közleménye

2011. június 10., 10:00 , 543. szám

Felvehető a kapcsolattartási támogatás

Azok, akik már benyújtották a kapcsolattartási támogatás iránti igényüket (vízumdíj-visszatérítés), az eddigi eljárásnak megfelelően, a személyi igazolvány és az identifikációs kódról szóló igazolás birtokában a Raiffeisen Bank Aval-Express rendszerében felvehetik az összeget. Mindez azokra is vonatkozik, akik 2010 folyamán az előző rendszerben igényelték a támogatást, de azt még nem vették fel.

Óvakodjunk a csalóktól

Felhívjuk az érintettek figyelmét arra, hogy a kapcsolattartási támogatás iránti igény kizárólag az alapítvány regionális irodáiban nyújtható be az ott dolgozó munkatársaknál. Az oktatási-nevelési támogatás iránti igény pedig a települések helyi megbízottjainál nyújtható be. Minden ezekkel kapcsolatos eljárás teljesen ingyenes. Amennyiben bármilyen visszaélést tapasztalnak, kérjük, jelezzék az alapítvány központi irodájában (tel.:(03131) 23223, 55114).

A gyermek kódjáról szóló igazolás

Amennyiben a gyermek még nem rendelkezik identifikációs számmal, azt a megfelelő adóhatóságnál kérelmezni kell. Az ehhez szükséges űrlapok az alapítvány helyi megbízottjainál is ingyen kaphatók. Az igazolások kiadása az igénylők nagy száma miatt elhúzódhat. Az oktatási-nevelési támogatás iránti kérelem azonban ennek a dokumentumnak a hiányában is benyújtható, de azt mihamarabb, hiánypótlásként be kell nyújtani. Enélkül nem kapható meg a támogatás.