A mocsáron keresztül próbált Ukrajnába jutni egy haszid

2020. szeptember 16., 11:50

Az egyik haszid zarándok megpróbálta illegálisan átlépni az ukrán–fehérorosz határt, amiért őrizetbe vették, s öt évre kitiltották az országból – jelentette a korrespondent.net az Állami Határőrszolgálat tájékoztatása nyomán.

„Megpróbálta illegálisan átlépni a határt, megkerülve a Csernyihiv megyei Novi Jarilovicsi ellenőrzőpontot a mocsaras területen. A határőrjárőr azonnal őrizetbe vette. A 42 éves izraeli állampolgárral szemben közigazgatási eljárás indult az Adminisztratív jogsértési törvénykönyv 204. cikkelyének 1. pontja alapján, valamint kitiltották az országból öt évre” – áll a tájékoztatásban.

Közölték azt is, hogy az elkövetőt visszatoloncolták a határ túloldalára.

A határőrök beszámolója szerint az elmúlt napokban történtek kísérletek a határ illegális átlépésére Ukrajna irányában Voliny megye területén is. Az Állami Határőrszolgálat tartalék erőket vetett be a rend fenntartására, illetve a határsértések megelőzésére.

Korábban az ukrajnai zsidó közösség azzal magyarázta a nagyszámú haszid megjelenését a határon Fehéroroszország felől, hogy félretájékoztatták őket azt állítván, abból az irányból hivatalosan is beléphetnek Ukrajnába.

(korrespondent.net/Kárpátalja)