Gyermekszínjátszó Fesztivál - határtalanul

2011. május 13., 10:00 , 539. szám

A közelmúltban negyedik alkalommal rendezték meg Nyírbátorban (Magyarország) a Határtalan Gyermekszínjátszó Fesztivált, mely 2008-tól évente kerül megrendezésre a településen. A fesztivál rendszeres résztvevője a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Ficseri Gyermekstúdiója is, melynek tagjai hazatérve ezúttal is szép eredményt tudhatnak maguk mögött.

A fesztivál tapasztalatairól a társulat vezetője, Vidnyánszky Éva számolt be lapunknak: "A kétnapos fesztiválon kilenc gyermekszínjátszó csoport vett részt: a házigazda nyírbátoriak két társulatán kívül csoportok érkeztek Debrecenből, Bélyről (Szlovákia), az erdélyi Szilágycsehről, Kaplonyból és Máramarosszigetről, valamint a szerbiai Szenttamásról. Kárpátalját mi, a Ficseri Gyermekstúdió képviseltük. 25 fős társulatunk Wass Albert Éjjeli pávaszem c. meséjét vitte színpadra negyvenperces előadás keretében.

Idén először nem rangsorolták az előadásokat, hanem a szervezők elemezték a teljesítményt. Minden csapat egyforma ajándékot kapott. Két csapat azonban részesült kiemelt elismerésben, s külön öröm volt számunkra, hogy ezek egyike mi lettünk. Így tapasztalatokkal gazdagon, elégedetten és elismerésben részesülve térhettünk haza Nagymuzsalyba."

F. Zs.