Halálos ütközés Alsókerepecnél

A beregszászi járási rendőrfőnök közúti balesete

2011. április 29., 10:00 , 537. szám
A Chevrolet Niva

Súlyos közúti balesetben megsérült Olekszandr Jackanics megyei tanácsi képviselő, a rendőrség beregszászi járási vezetője április 20-án a reggeli órákban, amikor gépkocsija Alsókerepec közelében egy Chevrolet Nivával ütközött. A Chevrolet vezetője a helyszínen életét vesztette.

Mint a belügyminisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős osztályán nem sokkal az esetet követően közölték, a baleset a Beregszász és Munkács közötti országúton történt, Alsókerepec közelében. A rendőrség információi szerint a Beregszászból Munkácsra tartó 21 éves helyi lakos Chevrolet Niva típusú személygépkocsiján váratlanul áthajtott a szembejövő forgalom sávjába, ahol a rendőrfőnök szolgálati Volkswagen Passatjával ütközött. A Chevrolet vezetője a baleset helyszínén életét vesztette, a Volkswagenben utazó Jackanicsot és gépkocsivezetőjét különböző súlyosságú sérülésekkel – a mukachevo.net szerint kéz-, illetve lábtöréssel – kórházba szállították. Internetes források úgy tudják, az esetet vizsgálják a hatóságok.

Fordulatot jelenthet az ügyben, hogy kedden este, illetve szerdán reggel két kárpátaljai hírportál is közölte azt a baleset áldozatának szülei által jegyzett cikket, amely a rendőrségi közleménytől eltérően számol be a baleset körülményeiről. Ezek szerint a rendőrségi autó hátulról rohant bele a Chevroletbe. Annak vezetője az ütközést követően megpróbálta lefékezni járművét, amit a hátrahagyott féknyom is tanúsít. A szolgálati Volkswagen féknyoma hiányzik – teszi hozzá a beszámoló. A lökés következtében a Niva az árokban kötött ki, vezetője pedig kirepült belőle a hátsó szélvédőn át. (A baleset helyszínéről eddig közzétett fotókon az látható, hogy a Chevrolet Niva eleje gyakorlatilag sértetlen, míg a hátsó része összetört.)

A zakarpattya.net.ua portálon megjelent írás szerint Jackanics még a mentők megérkezése előtt elhagyta a baleset helyszínét a Beregszászi Járási Kórház éppen arra elhaladó szolgálati gépkocsiján, amelyben az intézmény két vezetője egy tanácskozásra tartott. A Volkswagen sérült sofőrje, s a Chevrolet vezetője a helyszínen maradtak, az utóbbi az őt elsősegélyben részesítő emberek kezei között halt meg. A jelenlévőket megdöbbentette, hogy a Beregszászi járás két fő medikusa a közelébe se ment az áldozatnak, minden figyelmüket a rendőrségi vezetőre fordították, aki könnyebb sérülésekkel úszta meg az esetet – zárul az írás.

Olekszandr Jackanics rendőrezredes korábban az állami közlekedésrendészet (DAI) megyei főosztályának vezetőjeként teljesített szolgálatot, a legutóbbi választásokon a Viktor Baloga nevével fémjelzett párt, a Jegyinij Centr színeiben jutott be a Kárpátaljai Megyei Tanácsba.

szcs