A hosszabbításban vesztett otthonában a Minaj FC

Labdarúgás

2020. október 21., 07:57 , 1029. szám

Egy pontra mindenképpen rászolgált volna a Minaj FC az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, de hiába őrizte meg 90 percen keresztül a kapuját a kárpátaljai együttes az FK Mariupol ellen, a ráadáspercben esett gól a vendégek győzelmét jelentette.

Vaszil Kobin együttese küzdelmes találkozón van túl, és a balszerencsének köszönheti a bajnokságban elszenvedett immáron harmadik vereségét. A rendes játékidő végén erősen vitatott büntetőhöz jutottak a vendégek, és ugyan Bondarenko lövésébe Popovics kapus beleért, de a labda így is a hálóban kötött ki. Az egyenlítésre már nem maradt idő.

Jól hangolt a BL-csoportkör nyitányára  a Dinamo Kijev és a Sahtar. A fővárosiak a Ruh Lviv vendégeként nyertek 2-0-ra, míg a Sahtar Donyeck a másik lembergi alakulatot, a Kárpátit győzte le 5-1-re.

A 6. forduló eredménysora: Minaj FC–FK Mariupol 0-1, Ruh Lviv–Dinamo Kijev 0-2, Sahtar Donyeck–FK Lviv 5-1, Zorja Luhanszk–Kolosz Kovalivka 1-1, Olimpik Donyeck–Vorszkla Poltava 0-1, FK Olekszandrija–Ilhulec Petrovo 4-3, Dnyipro–Gyeszna Csernyihiv 2-0.

A bajnoki tabellát az egyformán 14 pontos Dinamo és Vorszkla vezeti a 12 ponttal harmadik Sahtar előtt. A 4 pontjával még az épp bennmaradást érő, 12. helyen álló Minaj FC az október 24-én sorra kerülő 7. fordulóban a még nyeretlen Ruh Lviv gárdáját látja vendégül.

(tamási)