Az ügyészségnél tett panaszt a megyei adminisztráció az Ungvári Városi Tanácsra

2020. november 3., 08:35 , 1031. szám

A Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció (ODA) Facebook-oldalán számolt be arról, hogy mélységesen felháborítja őket az, hogy Ungvár vezetősége rendszerint figyelmen kívül hagyja a technogén-ökológiai és a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó bizottság döntését, s emiatt a város a vörös zónába került.

Az információk szerint a megyeszékhely minden kórháza 100%-osan megtelt súlyos állapotban lévő fertőzöttekkel, ezért az új pácienseket kénytelenek más járásokba irányítani. „A regionális bizottság október 21-én kötelezte a helyi vezetőséget, hogy növeljék 30%-kal a férőhelyek számát, október 30-án pedig 50%-kal. Október 29-én Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter rendelete szerint az ungvári városi klinikai kórházat át kellett alakítani többprofilú Covid-kórházzá. Ezek a rendeletek a mai napig nem teljesítették, mindegyiket szabotálják” – olvasható a bejegyzésben.

Az ODA beszámolt továbbá egy felháborító esetről is. Az elmúlt szombaton egy ungvári férfit a nagyszőlősi kórházba szállítottak helyhiány miatt, mivel a helyi vezetőség nem alakíttatott ki további férőhelyeket a kórházakban. A páciens útközben életét vesztette.

„A kárpátaljai ODA hivatalosan is a főügyészséghez fordult, hogy mihamarabb kezdjék meg a nyomozást a férfi halálának felelősei ügyében” – közölték.

(pmg.ua/VV)