Nem hozott gólt a nyugati alsóházi rangadó

Labdarúgás

2020. november 4., 08:15 , 1031. szám

Gól nélküli döntetlenre végzett egymással az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi játéknapján a Minaj FC és a Ruh Lviv. A koronavírus-járvánnyal sújtott Dinamo Kijev az FTC elleni BL-találkozót követően a Dnyipro vendégeként tudott nyerni.

A 8. fordulóban nem bírt egymással Ungváron a Minaj FC és a még nyeretlen Ruh Lviv. A 90 perc egészét véve talán a vendéglátók álltak közelebb a győzelemhez, de mégsem sikerült bevenni az ellenfél kapuját.

Egyre többen kapják el a fertőzést a Dinamo Kijev stábjában, és mivel a koronavírust a csapat két kapusánál, Bojkónál és Buscsannál is kimutatták, a Dnyipro elleni idegenbeli találkozón a csapat színeit a munkácsi születésű Ruszlan Nescsered védte. A mindössze 18 éves hálóőr győztes meccsen mutatkozhatott be az élvonalban.

A forduló meglepetését az eddig még nyeretlen FK Lviv szolgáltatta a dobogós helyen álló Vorszkla Poltava legyőzésével.

Eredmények: Minaj FC–Ruh Lviv 0-0, Sahtar Donyeck–FK Mariupol 4-1, Kolosz Kovalivka–Olimpik Donyeck 1-2, Olekszandrija–Gyeszna Csernyihiv 2-2, Dnyipro–Dinamo Kijev 1-2, FK Lviv–Vorszkla Poltava 1-0, Inhulec Petrovo–Zorja Luhanszk 1-1 (csak érdekességként jegyezzük meg, hogy az újonc Inhulecnek 2 veresége mellett ez már a hatodik döntetlenje volt).

A tabellát a 20 pontos Dinamo vezeti a 16 ponttal második Sahtar előtt. Harmadik a Vorszkla 15 ponttal. A 6 pontos Minaj a 12. helyet foglalja el, és a hét végén esedékes 9. fordulóban a Gyeszna Csernyihiv otthonába látogat.

(tamási)