Ukrajnában kezdetét vette a szigorú karantén

2021. január 8., 10:26

Ukrajnában január 8-án nulla órától további karanténintézkedések léptek életbe a koronavírus-járvány elleni küzdelem céljából. A korlátozások január 25-én éjfélig lesznek érvényben – jelentette a korrespondent.net.

Az elkövetkező 17 napban tilos a kávézók, éttermek és bárok (kivéve a házhoz szállítást és az elvitelt), a nem élelmiszercikkeket árusító üzletek és piacok, a mozik, fitneszklubok, edzőtermek, uszodák, színházak és bevásárlóközpontok működése.

Ezenkívül zárva lesz valamennyi oktatási intézmény, kivéve az óvodákat és a speciális oktatási intézményeket. Tilos minden nyilvános rendezvény.

A zárlat ideje alatt a kiskereskedelmi láncok értékesíthetnek élelmiszertermékeket, feltéve, hogy területük legalább 60%-át élelmiszer-kereskedelemre tartják fenn.

Ugyancsak engedélyezett lesz ebben az időszakban a gyógyszerekkel, egészségügyi, higiéniai termékekkel, kommunikációs eszközökkel, állatgyógyszerekkel, takarmányokkal, vetőmagvakkal, növényvédő szerekkel, háztartási vegyszerekkel és sajtótermékekkel való kereskedés, valamint az üzemanyag-kereskedelem.

A szigorú karantén ideje alatt engedélyezik a pénzintézetek, a pénzbeszedő szolgálatok, a postai szolgáltatók, az állatorvosi rendelőintézetek, a benzinkutak (az étkezési zónák nélkül), a gépkocsi szervizek, a fodrászatok és a szépségszalonok (bejelentkezés alapján) működését.

A zárlat alatt működni fog a tömegközlekedés, azonban a járatok sűrűsége változhat.

(korrespondent.net/Kárpátalja)