Hol könnyen közlekedhetünk, hol nem…

Az utakon is beköszöntött a tél

2021. január 20., 09:19 , 1041. szám

A farkas azért az idén sem ette meg teljesen a telet. A múlt szerdáról csütörtökre virradó éjszaka és a múlt csütörtökön leesett hó az úttesteket is belepte, így a közutak karbantartásával foglalkozó cégeknek csatasorba kellett állítaniuk az útburkolatok megtisztítására szolgáló gépeiket, és valahol járhatókká is tették az utakat, másutt viszont nem. Beregszászban sem történt ez másként.

– Egy új, két éve kapott kombinált hókotró és sószóró géppel, egy szintén új kibocsátású, tavaly­előtt kapott billenős tehergépkocsival, egy 15-20 éves, hólapáttal felszerelt MTZ traktorral, valamint egy tízéves JCB rakodógéppel végezzük az utak tisztítását. Jó volna, ha még egy gréderünk is lenne, de az, sajnos, nincs – magyarázza Olekszij Melnicsin, a Beregszászi Kistérségi Tanács útépítő és -javító részlegének igazgatója. – Amikor a múlt szerdáról csütörtökre virradó éjszaka megkezdődött a havazás, azonnal kivonultunk a város kövezett, illetve aszfaltborítású utcáira, kotorni kezdtük a havat, emellett pedig só és homok keverékét szórtuk le rájuk. A város valamennyi főbb utcáját megtisztítottuk, kivéve a Bohdan Hmelnickij, a Munkácsi, a Muzsalyi, az Esze Tamás, a Puskin, a Sztefanik és a Macsolai utat, melyek karbantartásával a Kárpátaljai Megyei Közútkezelő Vállalat foglalkozik, de a nevezett cég is lekotorta a havat az úttestekről, s homok és só keverékével is leszórta az útburkolatokat. Csütörtökön ugyancsak letisztítottuk az általunk karbantartott útvonalakat, péntek reggel pedig már csak a veszélyes és kockakő burkolatú kanyaroknál kellett az említett keveréket rászórnunk az úttestekre. Három nap alatt nyolc köbméter só-homok keveréket szórtunk le, de megjegyezném: csak este, éjjel, illetve kora reggel tudunk dolgozni, mert napközben nagy a gépjárműforgalom, és sok gépkocsi is parkol az utcák szélén.

– Miért a nevezett keveréket használják az útburkolatokon képződhető jégréteg kialakulásának a megakadályozására? Nem lenne megfelelőbb erre a célra csak a só használata?

– Megfelelőbb lenne, de a só drága, és nincs elég pénzünk arra, hogy annyi sót vegyünk, amennyivel megfelelő mennyiségű jegesedésgátló anyagot szórhatnánk az útburkolatokra. Csak a szükségesnél kevesebb sót tudunk beszerezni, ezért keverünk hozzá homokot, hogy így mégis elérjük a jégmentesítést. De megjegyezném: az úttestek sózása nem környezetbarát megoldás, és ha csak sóval dolgoznánk, jobban megterhelnénk a környezetet, mint így, hogy a nevezett keveréket szórjuk le az úttestekre.

– Említette, hogy a főbb utcák burkolatát tisztították le. Ez összesen hány útvonalat jelent? Mellettük hány mellék­utca van, és ezekre miért nem vonultak ki?

– Negyvenhat-negyvenhét úton végeztük el a szükséges munkálatokat. A hetvennyolc mellékutcánkban viszont nem tudunk dolgozni, mert ezek a szilárd burkolattal nem rendelkező utcák kátyúsak, a hóeke, illetve a hólapát csak billegne rajtuk.

– Most, hogy Beregszász immár kistérségi központ, és több falu is tartozik hozzá, ezekben is elvégezték a hókotrást, valamint a só-homok keverék leszórását?

– Csütörtökön letisztítottuk a Kígyósra vezető útvonalat, a község kommunális utcáiban viszont nem végeztük el a munkálatokat, mert ezek még nem tartoznak hozzánk. 

– Mint már szó esett róla, két munkagépük is régi kibocsátású. Gyakran szorulnak javításra? A javításokon kívül még milyen kiadásaik vannak a téli időszakban, és mekkora összeget kaptak eddig ezek fedezésére a városi tanácstól?

– Általában 120 ezer hrivnyát különítenek el számunkra a téli időszakra. Ebből vásároljuk meg a sót, a homokot, a gázolajat (a munkagépeink dízelmotorosak), a kenőolajat, ebből kell fedeznünk a régi gépeink javítási munkálatait, és ebből fizetjük ki a munkásaink bérét. Amikor a tél enyhébb, ez az összeg elegendő is, de ha eddig keményebb hideggel, több havazással járt együtt – mint 2018–2019 telén –, akkor az összeg kevés volt a kiadásaink fedezésére. Ezekben az esetekben a városi tanács többletösszeg kiutalását szavazta meg nekünk, s így már 200 ezer hrivnyából tudtunk gazdálkodni.

Reméljük, ezen a télen is legalább a kövezett és a leaszfaltozott utakat karban tudják tartani. Addig viszont sok víznek kell lefolynia a Vérkén, hogy minden utca szilárd burkolatot kapjon a mindenkori magyar királynék egykori városában…

Lajos Mihály