Minaji vereségek a törökországi felkészülésen

Labdarúgás

2021. február 3., 08:24 , 1043. szám

A múlt hetet immáron a törökországi Antalyában töltötte a Minaj FC labdarúgócsapata, amely kéthetes edzőtáborozáson vesz részt a miénknél valamivel barátságosabb időjárási körülményekkel rendelkező vidéken.

Az első felkészülési mérkőzése éppen az időjárás viszontagságai miatt maradt félbe az ukrán élvonalbeli együttesnek, mivel a koszovói Akberia ellenében az özönvízszerű eső miatt kellett félbeszakítani a találkozót az ellenfél 1-0-s vezetésénél.

A folytatásban sem volt sok sikerélménye Vaszil Kobin csapatának, hiszen a szerb élvonal sereghajtójától, a Rad együttesétől 2-1-re kaptak ki a minajiak, akiknek a szépítő találatát Sinder szerezte büntetőből.

A harmadik felkészülési mérkőzésen az európai kupasorozatból is ismert szlovén Maribor volt az ellenfél, és itt volt a legsimább a meccs kimenetele: 3-0-ra győztek a szlovénok.

Időközben két új játékossal bővült a minajiak kerete. Az ukrán másodosztálybeli Hirnik-Szporttól érkező Danilo Karasz 24 évesen igazolt Kárpátaljára, és elsősorban a jobbhátvéd posztján számíthat rá új csapata. A dicső múlttal rendelkező, de jelenleg csupán a harmadosztályban sínylődő Kárpáti Lvivtől Oreszt Pancsisin érkezett. A 20 éves játékos eredeti posztja: támadó középpályás.

* * *

Az ungvári Avanhard Stadion bázisán készül a tavaszi folytatásra az ukrán harmadosztályban szereplő Ungvári FC.

A Volodimir Vaszjutik által irányított együttes február 4-én a megyei bajnokságban szereplő Irhóccal játszik felkészülési mérkőzést, majd négy nappal később a minajiak második számú csapatával meccselnek. A harmadosztályú bajnokság A csoportjának élmezőnyében telelő ungváriak célja egyértelműen a feljutás lesz majd a tavaszi sorozatban.

(tamási)