Digitális művészeti képzés indult gyerekek számára Nagydobronyban

Rajzoktatás táblagépen

2021. február 3., 11:12 , 1043. szám

A beregszászi Kurmai István programozó által létrehozott Kárpát RobiPro vállalkozás szervezésében indult digitális művészeti képzés február 2-án a Nagydobronyi Magyar Házban. Rögtön húsz gyerek jelentkezett a tanfolyamra, ahol a helyi Balog István tervező­grafikus vezeti be a gyerekeket a digitális rajzeszközök és programok nyújtotta lehetőségek világába.

Balog István már 15 éve tervez cégek számára reklámanyagokat, és a felhalmozott tudását szeretné átadni gyerekeknek, fiataloknak, de igény esetén akár felnőtteknek is. Mivel csak hat táblagépük van, legfeljebb hatos csoportokban folyik az oktatás. Egyelőre leginkább Nagydobronyból jelentkeztek, de már van gyerek, aki Csongorról és Beregdédából jár majd a képzésre. Az előzetes elképzelések szerint heti egy alkalommal lesz egyórás foglalkozás tizenkét héten át.

Az első foglalkozáson hat alsós gyerek kezdte el a digitális eszközökkel történő képalkotással való ismerkedést, akik mindenkit meglepő gyorsasággal sajátították el a fogásokat és a rajzprogramban rejlő lehetőségeket. A képzés sikere esetén más helyszínekre is elvinnék a képzést – tudtuk meg a robotikai foglalkozásokat már három helyen is beindító Kurmai István nagycsaládos programozótól.

dózsa