A tehetség adomány

2021. február 10., 15:57 , 1044. szám

Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő 2020 a nemzeti összetartozás éve alkalmából pályázatot hirdetett ÖSSZETARTOZUNK címmel. A felhívásra vízfestékkel készített pályamunkákat vártak, melyeken az alkotók bemutatják, mit is jelent számukra magyarnak lenni.

A kárpátaljai fiatalok apraja-nagyja ecsetet ragadott, és szebbnél szebb művekkel kápráztatta el a zsűri tagjait. A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjának beregszászi tanulói is hatalmas lelkesedéssel és nagyszerű ötletekkel készültek a felhívásra.

,,Mindig nagy öröm számomra, ha kiélhetem kreatív énemet, és alkothatok valami különlegeset, valami maradandót!” – mondta Fábián Jázmin beregszászi MCC FIT-diák, aki a 12–16 éves korosztályban II. helyezést ért el.

De nem Jázmin az egyetlen nyertes pályázó a beregszászi FIT háza tájáról. Közel sem! Sárady Bence, Siti Sándor és Ulásin Fanni alkotásai is kiemelkedtek a több tucat beküldött pályamunka közül.

Nem kisebb megtiszteltetés érte a kiválasztott festmények megalkotóit, mint hogy pályamunkájuk szerepelhet Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő éves naptárának havi borítóképeként.

Szeretettel köszönjük a képviselő asszonynak a nagyszerű kezdeményezést! Szívből gratulálunk az ügyes FIT-diákoknak, és további sok sikert kívánunk számukra. 

MCC FIT,
Beregszász