Befejeződött a matematika tehetséggondozó és versenyfelkészítő hétvége

2021. március 1., 15:08 , 1047. szám

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány hatodik alkalommal rendezte meg a matematikai tehetséggondozó és versenyfelkészítő hétvégéjét. A foglalkozások célja a megyei, országos és nemzetközi matematikaversenyekre való felkészítés a 8–17 éves, matematika iránt elkötelezett fiatalok körében.

 

A képzésre a 2018/2019-es tanévben, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség által megvalósított Terebesi Viktor Emlékverseny (3–6. osztályban tanulók számára) és Geőcze Zoárd Matematikaverseny (7–11. osztályban tanulók számára) első tíz helyezettjei, összesen 85 tanuló kapott meghívást, mivel a 2019/2020-as tanévben a Covid–19-járvány miatt a versenyek elmaradtak. A három tehetséggondozó hétvégén összesen 55 tanuló vett részt, akik felkészülését 11 tanár segítette.

  I. hétvége II. hétvége III. hétvége
Résztvevők: 43 34 36
Oktatók: 10 10 9

A hétvégék folyamán a foglalkozások pénteken és vasárnap online, szombaton pedig  – a jelenlegi karanténszabályokat betartva – kiscsoportokban, hagyományos módon valósultak meg (egy teremben maximum húsz fő, egymástól másfél méteres távolságra, egészségügyi maszkban).

A gyerekek étkeztetését és utaztatását a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány biztosította.

A programot Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatta.

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány vezetősége köszönetét fejezi ki Kulin Juditnak, a program szakmai referensének és valamennyi szakembernek az odaadó és áldozatos munkáért, amit a karanténhelyzetben is vállaltak.

„GENIUS” Jótékonysági Alapítvány