Jobb adni, mint kapni – a KMDFKSZ jótékonysági akciója Ráton és Nagydobronyban

2021. március 23., 12:25 , 1050. szám

Az ungvári magyar diákok körében nem új keletű dolog a segítségnyújtás, jótékonykodás. Erejükhöz és tehetségükhöz mérten igyekeznek mindig segíteni azokon, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Rendszerint közös döntés előzi meg a látogatási célpont kiválasztását. Nem volt ez másként március 17-én sem, amikor a Kárpátaljai Szövetség a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetségével (KMDFKSZ) karöltve újabb jótékonysági akciót vitt véghez.

A bár napsütéssel, de mégis kissé hűvös időjárással kísért nap folyamán a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon számára juttattak el gyermekruhákat, továbbá könyv- és játékcsomagban részesültek a ráti Szent Mihály Egészségügyi-Szociális Gyermek Rehabilitációs Központ növendékei és lakói egyaránt.

Lőrinc Ingrid, a KMDFKSZ elnöke elmondta, hogy igyekeznek mindig olyan dolgokkal támogatni az arra rászorulókat, amelyekre a legnagyobb szükség van. „A mostani akció alkalmával sok segítséget kaptunk Katona Viktóriától, a gyermekotthon lelkészétől, akinek ezúton is szeretnénk megköszönni az útmutatást és Isten áldását kérni életére” – mondta a KMDFKSZ elnöke. „Reméljük, az átadott ajándékok további örömöket hoznak, és hozzájárulnak a gyermekek testi-lelki fejlődéséhez” – húzta alá az elnök.

A jótékonykodó diákok az ajándékok átadása után betekintést nyerhettek a ráti rehabilitációs központ hétköznapjaiba is, ami a diákoknak volt ajándék, és hatalmas lelki feltöltődéssel szolgált a fiatalok számára. Elmondásuk szerint elképesztően jó érzés volt az ott gyógyuló gyermekek között lenni. Az általuk tanúsított erő számukra is hatalmas érzelmi támaszt nyújt.

„Külön örömünkre szolgált a gyermekotthon vezetőségével kötött azon megállapodás, melynek értelmében – amikor a karanténintézkedések lehetővé teszik – szervezetünkkel egy gyereknapot vagy valamilyen egyéb közös programot tudunk szervezni a gyermekotthon lakói és az odalátogatók részére” – nyilatkozta hetilapunknak Lőrinc Ingrid. A programok által az ungvári diákok is szeretnének hozzájárulni a gyermekotthon lakói életének színesebbé varázsolásához.

„Köszönjük, hogy segíthettünk. Remélem, a segítségnyújtási akciósorozat a jövőben is folytatódhat” – zárta szavait az elnök.            

SD