Sztepanov: Ukrajna túl van a koronavírus-járvány harmadik hullámán

2021. május 7., 14:36

Ukrajna túl van a koronavírus-járvány harmadik hullámán, amely több ukrán életét követelte, mint az előző kettő – írta Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter Facebook-bejegyzésében pénteken, adta hírül a korrespondent.net hírportál.

A tárcavezető az állapotokat jellemezve emlékeztetett: „csak mi és a Jóisten tudja, hogyan voltunk képesek ellenőrzésünk alatt tartani a járványhelyzetet. Minden egyes életért úgy küzdöttünk, mint a háborúban.” Ezért óriási köszönet illeti az orvosainkat – emelte ki.

Sztepanov azt is közölte, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma több ukrán életét követelte, mint az előző kettő. A járványcsúcs idején a kórházakban 44 000 ezer beteg szorult oxigénterápiára – mutatott rá, megjegyezve, hogy egy évvel ezelőtt az egész országban mindössze 3,5 ezer oxigénnel ellátott kórházi ágy állt rendelkezésre.

A miniszter jelezte, hogy szombattól Ukrajnában nem lesz egy vörös zónás régió sem. Mindazonáltal arra szólított mindenkit, hogy továbbra is tartsa be a járványügyi szabályokat.

(vb/karpat.in.ua)