IV. Pásztor Ferenc Labdarúgó-bajnokság

2021. május 15., 18:25 , 1058. szám

IV. Pásztor Ferenc Labdarúgó-bajnokság

Tavaly a karanténkorlátozások miatt elmaradt a már hagyományos Pásztor Ferenc Labdarúgó-bajnokság. Azonban idén, a karanténszabályok enyhülését figyelembe véve, a labdarúgás szerelmeseinek örömére negyedik alkalommal is megrendezhette az eseményt a Beregszászi Pásztor Ferenc Szakkollégium. A bajnokságot a beregszászi római katolikus templom udvarán található futballpályán tartották meg május 14-én délután.

A bajnokság megnyitóján Pohilecz Szilveszter, a Pásztor Ferenc Szakkollégium vezetője és az esemény szervezője köszöntötte a megjelenteket. Örömét fejezte ki, hogy idén a karanténszabályok betartásával lehetővé vált számukra megszervezni a focikupát, valamint köszönetet mondott a részt vevő csapatoknak, hogy Kárpátalja számos vidékéről megtisztelték jelenlétükkel az eseményt.

Ezt követően Molnár János beregszászi római katolikus esperes-plébános köszöntőbeszédében biztatta a megmérettetés előtt álló fiatalokat: „Ahhoz, hogy az ember teste és lelke is egészséges legyen, mind a kettőhöz munkára van szükség. […] Egy olyan időszakon vagyunk lassan túl, amely mind a testi, mind a lelki egészség területén akadályokat gördített elénk, hiszen hónapokon keresztül nem tudtunk zavartalanul találkozni, beszélgetni, sportolni. Hála Istennek, most újra itt vagyunk. Azt kívánom nektek, ne csak sportoljatok, hanem építsetek közösséget. Ehhez minden alkalmat és minden lehetőséget meg kell ragadni. A közös sportolás ennek egyik tökéletes formája. Kívánom, hogy a testi egészséget szolgáló sport mellett a lelkiekben is gyarapodjatok!” – hangsúlyozta beszédében János atya.

A mérkőzéseket Vári Norbert sportszakkörvezető vezényelte, aki a megnyitó során ismertette a szabályokat. A játékosok 4+1-es felállásban kétszer 10 perces mérkőzéseket játszottak a hivatalos futsal szabályainak értelmében.

A bajnokság híre Kárpátalja-szerte elterjedt, így összesen hat csapat vett részt az eseményen, mégpedig a Beregszászi Pásztor Ferenc Szakkollégium, az Ungvári Szent György Szakkollégium, a Munkácsi Szent István Líceum, a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum, a Beregszászi Kálvin János Református Szakkollégium és az Ortutay Elemér Görögkatolikus Szakkollégium fiúcsapatai képviseltették magukat.

A bajnokság legjobbjának a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum focicsapata bizonyult, így idén ők vihették haza az első helyezéssel járó kupát. Őket követte a dobogón a „hazai színekben játszó” Beregszászi Pásztor Ferenc Szakkollégium fiúcsapata. A harmadik helyezést pedig az Ungvári Szent György Szakkollégium csapata szerezte meg.

Az egész délután tartó mérkőzéseket követően a szervezők a megfáradt játékosoknak bográccsal és frissítő italokkal kedveskedtek, melyeknek jó hangulatban történő elfogyasztása tovább növelte a játékosok testi-lelki jóllétét.            

K. K.