Másodikként jutott fel az Ungvári FC

Labdarúgás

2021. június 16., 08:16 , 1062. szám

Utolsó bajnoki mérkőzésén döntetlent játszott Luckban az Ungvári FC labdarúgócsapata, de a ponthullatás már nem veszélyeztette a kárpátaljai együttes feljutását az országos másodosztályú pontvadászatba.

Az idényzáró, 26. fordulót az élről várhatta Volodimir Vaszjutik együttese, és amennyiben megnyerte volna a Voliny Luck második számú csapata elleni idegenbeli találkozót, úgy az osztályváltás mellett még bajnoki címet is ünnepelhetett volna. Erre sokáig meg is volt az esélyük az ungváriaknak, hiszen Jurij Csonka 22. percben esett találatával egészen a hajráig győzelemre álltak Luckban. A 81. percben aztán Denisz Teszljuk is betalált, így 1-1-es döntetlenre mentette csapata számára a mérkőzést.

A harmadosztály A csoportjának bajnoki címét így az utolsó fellépésén az Epicentr Dunajivci vendégeként 3-0-ra nyerő Pogyillja Hmelnickij szerezte meg 57 ponttal az 55 ponttal második Ungvári FC előtt.

Jelen állás szerint tehát az ukrán másodosztály 2021–2022-es idényében két kárpátaljai együttes is érdekelt lesz: az oda kieső Minaj FC, illetve az alacsonyabb osztályból feljutó Ungvári FC.   

(tamási)