Filmesítik Tetyana Literati Elvesztett Ungvár című sorozatát

2021. július 7., 18:47

A Kárpátaljai Információs Központ csapata az Ukrán Kulturális Alapítvány támogatásával elkezdte az Ungvár történelméről szóló elbeszélések megfilmesítését.

Az első részt a megyei filharmónia közelében forgatták, amelyet a zsidó közösség épített fel 1904-ben és ahol 80 évvel ezelőtt működő zsinagóga volt. A minifilmben az egyedi épület történelmi múltját és szomorú jelenét mutatják be. Az elkövetkező 3,5 hónap folyamán a város kulturális örökségének híres és elfeledett alakjairól, épületeiről szóló kisfilmek fognak megjelenni az interneten.

A projekt fő feladata ennek a multikulturalizmusnak a bemutatása, amely békében és harmóniában élt Ungváron, valamint képekben feleleveníteni, hogy a két háború őrülete, a határok és a hatóságok változása hogyan befolyásolta a művészek életét, a város építészetének sorsát. 10 történet és egy internetes film – ilyen eredményeket várnak az Elvesztett Ungvár: videó verzió című projekttől. Az érdeklődők a Втрачений Ужгород відеоверсія Facebook-oldalon követhetik a forgatást, majd tekinthetik meg az ukrán nyelvű kisfilmeket.

(prozahid.com/RV)