Sóháti fatemplom, Kék-lagúna, nevickei vár – nyár végi túrát szerveznek a Kárpátjárók

2021. augusztus 18., 12:36

Fürdőzési lehetőséggel, kellemes túrával és sok-sok látványossággal kecsegtet az a Horváth Zoltán túravezető által szervezett kirándulás, amely augusztus 22-én hagyományosan a beregszászi római katolikus templomtól indul. Amennyiben az napra nincs még programja, semmiképpen ne hagyja ki ezt a nyár végi kikapcsolódást.

Vegyük csak sorra, mi is vár azokra, akik útra kelnek. A Kék lagúna Kárpátalja egy kevésbé ismert természeti látványossága, melyhez a Ljuta-folyó mentén szeretnének eljutni a Kárpátjárók. A sziklatömbök közül alázúduló víztömeg kisebb öblöt alkot, s különösen nyáron, napfényben élénkzöld színben pompázik. Horváth Zoltán arról tájékoztatott, hogy fürdőzési lehetőség is lesz, ami különösen jólesik a meleg nyári időben.

A sóháti fatemplom a falu szélén csörgedező patak mellett, idilli környezetben áll. A résztvevők ezt a csodálatos barokk építményt is megcsodálhatják.

Útba esik még az ungvári skanzennek egy alegysége, a drugetházai Lemkó udvarház néprajzi múzeum, mely eredeti helyén található, s korabeli tárgyakkal berendezett.

Ezenkívül ellátogatnak a nevickei várhoz is, ahol jelenleg is folynak a felújítási munkálatok.

tj