A Vorszkla ellen nem volt esély

Labdarúgás

2021. szeptember 22., 09:30 , 1076. szám

Bár több mint fél órán keresztül egészen jól tartotta magát a Minaj FC a Vorszkla Poltava elleni idegenbeli meccsen, a nagyobb tudás előtt végül meg kellett hajolnia Vaszil Kobin csapatának.

Az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának többi mérkőzésén sem igazán borult a papírforma.

A Vorszkla vendégeként a Minaj FC egészen a 37. percig tartotta a gól nélküli döntetlent, ekkor azonban a házigazdák légiósa, Kane a zöld-fehéreknek szerzett vezetést. A 3 pont sorsa a 74. percben dőlt el véglegesen, amikor Csesznakov beállította a 2-0 arányú végeredményt.

A listavezető és címvédő Dinamo Kijev csak Cihankovnak a 95. percben büntetőből szerzett találatával tudta legyőzni az Olekszandriját, míg az üldöző Sahtar Donyeck 5-0-ra nyert a Mariupol ellen.

Eredmények: Vorszkla Poltava–Minaj FC 2-0, Dinamo Kijev–Olekszandrija 1-0, Gyeszna Csernyihiv–Ruh Lviv 1-0, Inhulec Petrove–Kolosz Kovalivka 0-2, Dnyipro–Veresz Rivne 1-0, Mariupol–Sahtar Donyeck 0-5, FK Lviv–Metaliszt 1925 Harkiv 0-0, Zorja Luhanszk–Csornomorec Odessza 3-0.

A Dinamo Kijev 22 ponttal vezeti a tabellát a 19 ponttal második Sahtar előtt.

A 6 pontjával a 13. helyre visszacsúszó Minajnak a következő hét végén sorra kerülő 9. fordulóban igen nagy szükség lenne a győzelemre a 3 pontjával sereghajtó és még nyeretlen FK Lviv elleni hazai mérkőzésen.

(tamási)