Ferenc pápa fogadta Sevcsuk érseket

2021. november 12., 10:29

Ferenc pápa audiencián fogadta Szvjatoszlav Sevcsuk érseket, az Ukrán Görögkatolikus Egyház (UGKC) vezetőjét, az atyák az ukrajnai helyzetről és a Donyec-medencei háborúról tárgyaltak – jelentette az Ukrajinszka Pravda az UGKC Információs Forrása nyomán.

„A beszélgetés során kiemelt figyelmet kapott az ukrajnai humanitárius helyzet a világjárvány összefüggésében. Szvjatoszlav elmondta Róma püspökének, hogy »a modern posztszovjet térség olyan körülmények között él, amikor a gazdagok gazdagodnak, a szegények pedig egyre szegényebbek lesznek. Egy kis oligarchikus csoport gazdagszik a kis- és középvállalkozások tönkretételén, lényegében eltűnőben van a középosztály, az emberek rohamosan szegényednek, félnek a téltől, emelkednek az árak. Tovább súlyosbítja a helyzetet az Ukrajna ellen folytatott energiaháború. Ezek a problémák rárakódnak a 2014 óta tartó kelet-ukrajnai háború problémájára«” – idézi az érseket az UGKC portálja.

Emellett Szvjatoszlav Sevcsuk a kivándorlás témáját is érintette, rámutatva, hogy a függetlenség évei alatt mintegy 10 millió ember hagyta el Ukrajnát.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)