Lángra lobbant advent első gyertyája

2021. november 29., 13:17 , 1086. szám

Idén ismét adventi koszorú díszíti Beregszász központját, melyen hétről hétre lángra lobban a várakozás egy-egy gyertyája. Advent első vasárnapján, november 28-án a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (II. RF KMF) közös szervezésében valósult meg az első gyertyagyújtási ünnepség.

A hideg idő ellenére szép számmal összegyűltek az érdeklődők a közös adventi gyertyagyújtásra.

Az ünnepség kezdetén Doktor Benjámin, a Pro Cultura Subcarpathica munkatársa köszöntötte a megjelent vendégeket és minden jelenlévőt. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség polgármestere, dr. Orosz Ildikó, a II. RF KMF elnöke, Csernicskó István, a II. RF KMF rektora, Pallagi Marianna, a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet ügyvezető igazgatója, valamint a történelmi egyházak képviselői.

Elsőként Babják Zoltán köszöntötte a megjelenteket, aki beszédében felhívta mindannyiunk figyelmét, hogy az elmúlt két év eseményei rádöbbentettek minket arra, hogy mennyire fontosak a szeretteinkkel megélt közös pillanatok. „Éppen ezért azt kívánom, hogy az adventi időszak és a közelgő karácsony töltse meg családi összejöveteleinket, szeretteink körében töltött alkalmainkat valódi tartalommal és mélyebb érzelmekkel” – emelte ki a polgármester úr.

Emellett köszönetet mondott mindazoknak, akik ebben az évben is segítették a kistérség fejlődését, valamint áldott adventi várakozást és egészségben gazdag, békés, boldog karácsonyt kívánt mindannyiunk számára.

A hitet szimbolizáló első adventi gyertyát dr. Orosz Ildikó, Csernicskó István és Babják Zoltán gyújtották meg közösen.

Miközben szívünket elöntötte advent első gyertyájának fénye, a II. RF KMF Kiss Julianna vezette énekkarának előadását hallhattuk.

Ezt követően a történelmi egyházak képviselői kérték Isten áldását a jelenlévők életére és az egész adventi várakozás időszakára, hogy a karácsony eljövetelével a Megváltó valóban megszülethessen mindannyiunk szívében.

A gyertyagyújtási alkalom itt a végéhez ért, ám az ünnepség tovább folytatódott a Rákóczi-főiskola átriumában, ahol a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet tizedik születésnapja alkalmából Misztrál-koncertre került sor.

K. K.