Büszke vagyok rá, hogy viski vagyok!

2010. november 12., 09:00 , 513. szám

Naponta cikkeznek a sajtóban a vasárnapi önkormányzati választásokról és eredményeikről. Sajnos valóban a kárpátaljai összmagyarság rosszul szerepelt e megmérettetésen. Ami nem jelenti azt, hogy mindenütt így volt ez.

Mivel nem olvastam sehol a Visken elért eredményekről, úgy gondoltam, hogy tájékoztatnom kell a szerkesztőséget, s ezen keresztül a kárpátaljai magyarságot. Mi nemcsak papíron tudjuk felmutatni, hogy vagyunk, hogy szavunknak súlya van, hanem a gyakorlatban is. Ezt bizonyítja e mostani szavazás eredménye. Hisz mi itt, Visken győzelmet arattunk. Itt nem kellett az embereket nógatni, hogy elmenjenek, s részt vegyenek a szavazáson, mert megértették, hogy mindenkinek ott a helye, és ha egységesen lépünk fel a naponta gyalázók s széthúzók ellen, akkor jó eredményeket fogunk felmutatni. Büszke vagyok rá, hogy viski vagyok.

Kárpátalja-szerte az a vélemény a viski magyar emberről, hogy nyakas, nem lehet befolyásolni senkivel és semmivel. S ez úgy látszik, most, ezen a választáson nagyon megmutatta magát. A nyakas viski magyarok háromnegyed része úgy fogott össze, mint még sehol e környéken. Fiatal, öreg, beteg, mindenki elment, hogy leadja voksát a KMKSZ megyei és járási jelöltjeire, a polgármesterjelöltre és az utcaképviselőkre. Példaértékű, ahogy órákat álltak sorban, vagy voltak olyanok, akik háromszor is visszajöttek (gondolva arra, hogy hátha később kevesebben lesznek), de végül is leszavaztak. S nem akárhogy szavaztak le. Újra magyar polgármesterünk lett, s a képviselőtestületbe is 2 személy kivételével mindenki bejutott. Lett járási képviseletünk is, Krüzsely Béla és jómagam személyében.

Tehát ezt lehet nevezni összefogásnak, ezt lehet nevezni példaértékűnek.

Köszönet érte minden igaz viski magyarnak.

Pál Károly járási képviselő, járási vadászati főfelügyelő