Tilki Attila: Nyugodt lelkiismerettel támogassák Brenzovics Lászlót

Találkozó Zápszonyban

2010. október 29., 10:00 , 511. szám
Gerzánics Ilona, Brenzovics László, Tilki Attila és Bacskai László

Dr. Brenzovics László, a KMKSZ és a Kárpátaljai Megyei Tanács alelnöke, a 18. számú megyei képviselői körzet "KMKSZ"-UMP-s képviselőjelöltje és Tilki Attila, a Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke, országgyűlési képviselő, Fehérgyarmat polgármestere Bacskai László zápszonyi polgármester kíséretében felkereste a település közintézményeit: az óvodát, az általános iskolát, az orvosi rendelőt, valamint a helyi református templomot, majd lakossági fórumon találkoztak Zápszony választópolgáraival.

A helyi kultúrházban megtartott rendezvényen Bacskai László polgármester és Gerzánics Ilona, a KMKSZ Zápszonyi Alapszervezetének elnöke köszöntötte a megjelenteket. Majd szót kért Tilki Attila, aki elmondta: "A dédnagyapámat Tóth Istvánnak hívták, és itt született Zápszonyban az 1880-as években, így családi kötődésem is van Zápszonyhoz és a szomszédos Beregsom községhez." Elmondta továbbá, hogy a magyar országgyűlés külügyi és határon túli bizottságának tagjaként is szívén viseli Kárpátalja felzárkóztatását, hisz a szomszédos magyarországi megyének és Kárpátaljának a fejlesztése szorosan összefügg egymással. Tilki Attila arra kérte a zápszonyiakat, hogy nyugodt lelkiismerettel támogassák szavazataikkal Brenzovics László KMKSZ-es megyei képviselőjelöltet, Dávid Zoltán járási KMKSZ-es képviselőjelöltet és a "KMKSZ"-UMP-t, hisz ők valóban az emberekért dolgoznak. A magyarországi vendég az új, Fidesz-kormány eddigi eredményei közül történelmi jelentőségűnek nevezte a kettős állampolgárságról szóló jogszabály elfogadását és a trianoni emléknap törvénybe iktatását. "A magyar kormány számára kiemelt fontosságú Kárpátalja és mi támogatni fogjuk az itt élő magyarságot" - hangsúlyozta Tilki Attila.

Bacskai László polgármester az eltelt négy és fél évben Zápszonyban elvégzett munkát vette számba, köszönetet mondva Brenzovics Lászlónak és a helyi tanács tagjainak a munkájához nyújtott segítségért, majd beszélt jövőbeli terveiről, amelyek megvalósításához kérte a község lakosságának további bizalmát.

Brenzovics László, a "KMKSZ" -UMP képviselőjelöltje hangsúlyozta a két szomszédos határ menti térség együttműködésének fontosságát. Kiemelte, hogy az elmúlt időszakban fontos előrelépések történtek, sikerült a vezetékes gázt eljuttatni Zápszonyba, felújították az orvosi rendelőt és megkezdődött az utak javítása is. Az elképzelések szerint jövőre egy pályázatnak köszönhetően rendbe hozzák a kultúrház épületét és tovább folytatják az utak felújítását. Zápszony számára nagy lehetőség lehet a falusi turizmus fejlesztése is - mondta Brenzovics László. - A szomszédos kaszonyi termálfürdő fejlődni fog, erre a helyre előbb-utóbb egy jelentős üdülőközpont kerül, és az ebben rejlő lehetőségeket Zápszonynak is ki kell használnia. Végezetül hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy a helyhatósági választásokon olyan embereket válasszanak képviselőkké, akik már bizonyítottak, akik már tettek ezért a közösségért, és akiket érdekel, hogy mi lesz ennek a községnek a jövője. Én azt kérem mindenkitől, hogy szavazzanak a "KMKSZ" - Ukrajnai Magyar Pártra, mert ez az a párt, amely ténylegesen képviseli a helyi magyarság érdekeit. Higgyék el, ezeket az érdekeket rajtunk kívül senki sem fogja képviselni, hisz az ukrán pártoknak megvannak a saját érdekeik és azok számukra sokkal fontosabbak. Márpedig számunkra alapvetően fontos az oktatás, a nyelvhasználat és egyéb kulturális jogok biztosítása szülőföldünkön, mert kiművelt emberfők nélkül nincs jövőnk. A jelenlegi magyar kormány sokkal nagyobb figyelmet fordít a határon túli magyarságra, ezt mutatják a közelmúltban elfogadott törvények is. Azonban az elkövetkező választáskor nekünk is bizonyítanunk kell, hogy a kárpátaljai magyarság támogatja azokat az anyaországi törekvéseket, amelyek az itt élő magyar közösség megmaradására irányulnak, ezt pedig úgy tudjuk megtenni, ha a magyar pártra szavazunk.

Brenzovics László külön felhívta a jelenlévők figyelmét: "Egy dolgot semmiképpen ne csináljunk: ne adjuk el szavazatunkat, ne váltsuk aprópénzre gyermekeink jövőjét."

Gerzánics Ilona, a KMKSZ helyi alapszervezetének elnöke, a "KMKSZ"-UMP képviselőjelöltje arra biztatott, hogy mindenki menjen el szavazni október 31-én, mert a jövőnk a tét.

Badó Zsolt