Helyben maradt a díj

VI. Árpád-kupa Labdarúgótorna

2010. október 29., 10:00 , 511. szám
Rácz János (balról az első) és a győztes tiszacsomai csapat

A KMKSZ megyei szervezete és Tiszacsomai Alapszervezete a honfoglalási rendezvénysorozat részeként október 23-án immár hatodik alkalommal rendezte meg az Öregfiúk Árpád-kupa Labdarúgótornát, melyre ez alkalommal a helyieken kívül három településről – Déda, Nagydobrony és Nagybakta – érkeztek csapatok.

A mérkőzések kezdetén Kampi Péter, a torna főbírája ismertette a szabályokat és a csoportbeosztást. A selejtező mérkőzések során a csapatok kétszer tíz perces játékidők alatt mérkőztek meg egymással, s a legjobb csapatok jutottak tovább a döntőbe. Bár a torna "öregfiúk" számára volt meghirdetve, annak részeként, külön kategóriában ez alkalommal a legfiatalabb generáció számára is lehetőség nyílt a játékra.

Rácz János, a KMKSZ Tiszacsomai Alapszervezetének elnöke megköszönte minden csapatnak, hogy időt és energiát nem sajnálva eljöttek az ünnepi futballtornára, egyben reményét fejezte ki, hogy korrekt és színvonalas mérkőzésekre kerül majd sor, melyekben a számos összegyűlt néző is örömét leli majd. Tiszacsoma polgármesterének, Kovács Szvetlanának a köszöntője után Sin József, a KMKSZ Beregszászi Járási Középszintű Szervezetének (BKSZ) elnöke szólt az egybegyűltekhez. Elmondta, hogy az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Árpád-kupa az évente megszervezett honfoglalási rendezvénysorozat része, melyet másnap a tiszacsomai emlékparkban koszorúzással egybekötött emlékünnepség fog követni.

Elsőként az ifi-kategória mérkőzései értek véget, melyek eredményei alapján a győzelem Badalóé lett – jutalmuk egy "ifi-kupa" volt –, a második Tiszacsoma, a harmadik Gut csapata lett.

Színvonalas játékkal mutatkoztak be a felnőtt csapatok, melyek izgalmas helyzeteit a szurkolók lelkes biztatása kísérte. A döntő mérkőzést követően a felsorakozott csapatok előtt Sin József értékelte a tornát, többek között elmondva, hogy a rendezvény igazán jó hangulatát a mérkőzéseken kívül a veterán focisták találkozása alapozta meg. A KMKSZ BKSZ elnöke oklevéllel tüntette ki Szalai Imrét, Mészáros Gyulát, Csuha Istvánt és Ratusnyák Györgyöt, mint olyan játékosokat, akik évről évre rendszeresen részt vesznek a tornán, s játékukkal erősítik településük csapatát. Majd ismertette a torna végeredményét: az első helyezett a tiszacsomai csapat lett, a második és harmadik helyezést pedig a magát két csapattal is képviseltető Déda érdemelte ki. A győztes csapat képviseletében Csavarga János csapatkapitány vette át a díjakat: a kupát, oklevelet, valamint egy üveg pezsgőt. A legjobb kapus díját a dédai Molnár Gábor érdemelte ki. Sin Józseftől ezenkívül minden gárda egy csapatképet kapott.

Fischer Zsolt