Külügyminisztériumi adomány lapunknak

2010. szeptember 25., 10:00 , 506. szám
Riskó György, Kacsur Gusztáv és Bacskai József

Két hordozható számítógépet, azaz laptopot adományozott lapunk, a Kárpátalja szerkesztőségének Bacskai József, a Magyar Köztársaság Beregszászi Konzulátusának főkonzulja.

A magyar diplomata, aki a múltban is rendszeresen érdeklődött lapunk mindennapjai iránt, pénteken két tekintélyes csomaggal érkezett szerkesztőségünkbe: ezek egy-egy Dell típusú laptopot és tartozékaikat rejtették, amelyek a Magyar Köztársaság Külügyminisztériumának adományaként jutottak el hozzánk.

- Használják ezeket a számítógépeket ugyanolyan szeretettel, ahogyan mi adjuk azokat mindenekelőtt a helyi magyarság tájékoztatása, illetve az ukrán-magyar kapcsolatok ápolása érdekében. Mivel tudjuk, hogy a Kárpátalját a határokon túl is olvassák, reméljük, hogy ezzel az egész világ magyarságának jobb tájékoztatásához is hozzájárulunk - mondta a főkonzul.

Megköszönve az adományt, a házigazdák nevében Riskó György örömmel szólt arról, hogy az új számítógépek által szerkesztőségünk az olvasók naprakészebb tájékoztatásához kapott modern eszközöket. A Kárpátalja főszerkesztője ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy lapunk és a beregszászi magyar diplomáciai képviselet a múltban számos alkalommal működött együtt a kárpátaljai magyarságot érintő rendezvények megszervezése, problémák megoldása érdekében, s reményének adott hangot, hogy ez az együttműködés a jövőben csak még jobban elmélyül.

Bacskai József szerkesztőségünkben tett látogatása során emlékeztetett arra, hogy 2011. január 1-jétől fél éven át Magyarország tölti be az Európai Unió elnöki tisztét, s felajánlotta, hogy segít felvenni a Kárpátaljának a kapcsolatot az elnöki teendőket szervező budapesti stáb kommunikációs csoportjával. Mint jelezte, ezáltal lehetővé válna a magyar elnökség eseményeinek részletes és naprakész bemutatása a lapban, ami már csak azért is fontos lehet, hiszen jövő májusban egy, a keleti partnerség tárgyában rendezendő konferenciára is sor kerül.

szcs