Délutáni teaház a beregszászi plébánián

2022. április 6., 18:19 , 1103. szám

A Beregszászi Római Katolikus Egyházközség közösségmegtartó teaházat tartott a Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokházban április 5-én.

Az első alkalommal megszervezett esemény célja, hogy keresztény értékű emberek kötetlen beszélgetés formájában tudjanak lelki erőt nyújtani egymásnak ebben a nehéz helyzetben.

„A mai alkalommal a délutáni szentmisét követően közös teázásra gyűltünk össze, ahol az igazi hangsúly a beszélgetésen volt” – mondta Molnár János, a Beregszászi Római Katolikus Egyházközség esperes-plébánosa.

„Nehéz időket élünk a jelenlegi háborús helyzetben, még a koronavírus-járványt sem hevertük ki, éppen ezért az emberek ki vannak éhezve az együttlétre, a beszélgetésre” – fogalmazott az atya, majd hozzáette, az esemény fő célja, hogy az emberek ne csak egy gépen keresztül tudjanak „találkozni” és beszélni egymással, hanem valódi találkozás és együttlét formájában lelkiekben is feltöltődhessenek.

„Ez egy különleges alkalom és lehetőség, hogy az online világ után az emberek személyesen is találkozhassanak egymással, megosztva érzéseiket, gondolataikat” – fogalmazott Bárdos István egyházközségi tag.

A teadélután végén a résztvevők közösen imádkoztak a békéért.

A szervezők elmondták, hogy az esemény egy szükséges és megismétlésre méltó alkalom volt az egyházközség életében, így a jövőben is terveznek hasonló, kötetlen beszélgetések formájában megvalósuló találkozókat.

(TV21 Ungvár/K. K.)