A sárga taxi réme fenyeget?

2010. szeptember 18., 10:00 , 505. szám

Január 1-jétől újraszabályozzák a taxipiacot. Az intézkedés elvben a mi érdekeinket szolgálja, azaz az utazókét, de a taxisok nyugtalanok, mert azt gyanítják, hogy az egész hajcihő csak arra való, hogy újabb kiadásokra kényszerítse őket.

Az Állami Vállalkozási Bizottság (ÁVB), valamint a Közlekedési és Hírközlési Minisztérium részéről egyaránt bejelentették a napokban, hogy kidolgozták, s az elkövetkező esztendő első napjáig tervezik elfogadtatni a parlamenttel azoknak a törvényeknek és rendeleteknek a módosítását, amelyek által újraszabályozható az ukrajnai taxipiac. A minisztériumban a reformot azzal indokolták, hogy a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében vált indokolttá az ágazat szabályozását a nemzetközi gyakorlathoz igazítani.

A külföldi gyakorlat meghonosítása érthetően elsősorban magasabb követelményeket támasztana a honi szolgáltatókkal szemben, hangsúlyozzák a kormányhivatalokban, s mindenekelőtt a ellenőrzésük és felelősségre vonásuk szigorítását jelentené. Ugyanakkor az új szabályozás az eddigieknél jobban bevonná a taxipiac szabályozásába a helyi önkormányzatokat a városok és járások szintjén. Ezzel együtt arra törekedne a szaktárca, hogy a korábbiaknál egyértelműbb határvonalat húzzon a taxis szolgáltatás és személygépkocsikkal megrendelésre történő utasszállítás között, valamint rendezze a piac közvetítő szereplőinek, az információs-diszpécser szolgálatoknak a tevékenységét.

Mihajlo Brodszkij, az ÁVB elnöke a fenti bejelentéssel szinte egy időben közölte, hogy 2011. január 1-jéig valamennyi taxiban taxiórát szereltetnek fel, hogy az utasok a megtett távolság alapján fizethessenek. A hivatalvezető hozzátette: jelentősen szigorítják azoknak a taxisoknak a felelősségre vonását, "akik nem a hatályos jogszabályok alapján fogják folytatni tevékenységüket". Brodszkij azt is elmondta, hogy a január 1-jétől életbe lépő változások egy részének bevezetésére hároméves átmeneti időszakot rendelnek el.

Mint elhangzott, a taxisok továbbra is az egységes adót fizethetnék majd, ám az az eddigieknél jelentősebb hozzájárulást tartalmazna a nyugdíjalaphoz és a személyi jövedelemadóhoz is. Így Brodszkij véleménye szerint az egyösszegű adó mértéke 1000 hrivnya lehet a jövőben. Mint ismeretes, a taxisok által jelenleg fizetett egységes adó 150-200 hrivnya.

Az utasra várakozó taxisok eddig vajmi kevés konkrétumot tudhattak meg a készülő reformokról, annál több pletyka kering a körükben. Így például elterjedt, hogy ezentúl Ukrajnában is egységesen sárgára kell majd festeni a taxikat, mint például New Yorkban. A legújabb hivatalnoki agyrémeknél azonban sokkal jobban aggasztják a taxisokat a kiadásaik növekedésére vonatkozó utalások. Az általunk megkérdezett magánvállalkozó taxisok közül többen máris úgy nyilatkoztak, hogy amennyiben évi 1000 hrivnyára növekedne a kötelező befizetéseik összege, felhagynának a fuvarozással, mert nem tudnak "kitermelni" ennyi jövedelmet. Szerintük elsősorban a kisvárosi magányos farkasok közül dobnák be sokan a törülközőt, hiszen a kisebb településeken kevesebb az utas, kisebbek a távolságok és csekélyebbek a fuvardíjak is.

A tisztességes taxisoknak egyébként semmi kifogásuk a taxióra bevezetése ellen. Mint mondják, egy jelentős részük máris rendelkezik ezzel a készülékkel, s tisztában vannak vele, hogy a taxométer a világ minden táján ott ketyeg a taxikban. Arra azonban kíváncsiak lennének, hogy mit jelent a szolgáltatókkal szemben támasztott követelmények további szigorítása, hiszen már eddig is számtalanszor keserítették meg az életüket az irodákban ülő hivatalnokok egyre újabb "találmányai". Rossz tapasztalatuk, mondják, hogy a hatóságok minden egyes ilyen nekibuzdulása további kiadásokkal jár a számukra, miközben a kemény piaci verseny miatt az árak legfeljebb az üzemanyag drágulásának mértékében emelkednek.

Ha megállunk a droszton várakozó taxisokkal beszélgetni erről a témáról, azok mindjárt leteszik a kártyát és pillanatokon belül a panaszok kereszttüzében találja magát az ember. Az elsőszámú panasz, hogy miközben az állam újra akarja szabályozni a piacot, még az érvényes szabályok betartását sem tudja elérni. Hiszen, mondják, a piac hemzseg az illegális taxisoktól, akik fittyet hánynak az előírásokra, s így versenyelőnyben vannak a becsületes vállalkozókkal szemben, azok megélhetését lehetetlenítik el. Legtöbbször a "feketén" fuvarozók autói elhanyagoltak, mocskosak, s ők azok, akiken a műszaki követelmények betartását sem kéri számon senki. Ugyancsak a tisztességes fuvarozók helyzetét nehezítik a néha több tucat autót futtató vállalkozók, akik a diszpécserközpontjaik miatt óriási versenyelőnyben vannak az utcán utasra várakozó "egykékkel" szemben, ráadásul piaci súlyuk, s kapcsolataik miatt nemegyszer figyelmen kívül hagyhatják a szabályok betartását. "A lakosok pontosan tudják, miről beszélünk: ha telefonon

taxit rendelnek, gyakorta olyan autót küldenek értük, amelynek még a sárga-fekete taxijelzés is hiányzik a tetejéről" - hangoztatja egyikük.

Elemzők szerint a rendcsinálás valóban elkerülhetetlen az ágazatban. A kérdés csak az, teszik hozzá, lesz-e elég eltökéltség a hatóságokban mindenkivel betartatni a szigorú szabályokat. Ellenkező esetben a hasonló akciók csak arra jók, mutatnak rá, hogy tovább erősítsék a nagyvállalkozók pozícióit az ágazatban a versenyfutást egyre kevésbé bíró egyéni vállalkozókkal szemben.

hk