Ha nem fizet a biztosító

2010. szeptember 11., 10:00 , 504. szám

"Tavaly biztosítást kötöttem arra az esetre, ha a lakásomat esetleg elöntené a víz. Elővigyázatosságom nem volt hiábavaló, mert valóban elöntött a felső szomszéd. Hívásomra azonnal kiszálltak a helyszínre a biztosítótársaság emberei, akik mindent feljegyeztek, minden papírt kitöltöttek. Azóta, immár negyedik hónapja várom a kártérítés kifizetését - mindhiába. Létezik valamilyen módja annak, hogy megbüntessem a biztosítótársaságot, mielőtt felbontanám a velük kötött szerződést?"

- A leghatásosabb válaszlépés az ön részéről az lehet, ha a bírósághoz fordul. Keresetében nemcsak a biztosítási szerződésre hivatkozhat (amelynek büntető intézkedéseket kell tartalmaznia a kártérítés kifizetésének elhúzódása esetére), hanem követelheti az okozott erkölcsi kár megtérítését is. Magától értetődik, hogy amennyiben a bíróság elismeri a felperes igazát, a perköltség az alperes biztosítótársaságot terheli majd.

Vannak egyéb módjai is annak, ha meg akarunk fizetni a tisztességtelen biztosítótársaságnak:

- hatásos szokott lenni, ha a biztosítottak jogainak védelmével foglalkozó egyesülethez fordulunk;

- fordulhatunk panasszal a fogyasztóvédelmi hatóságokhoz is;

- negatív tapasztalatainkról beszámolhatunk az internetes fórumokon: vagy magának a biztosítótársaságnak a honlapján, vagy valamelyik erre szakosodott honlapon, ahová gyakran fordulnak az elégedetlen ügyfelek, illetve maguk a biztosítótársaságok is, amikor az ellenük felmerülő panaszokra kíváncsiak;

- panaszt nyújthatunk be a pénzügyi szolgáltatások piacát szabályozó állami bizottsághoz, amely az állam részéről felügyeli a biztosítókat.

hk