Csundák Annamária vb-aranyérme Új-Zélandon

2010. szeptember 4., 10:00 , 503. szám

Világraszóló eredményt ért el a múlt héten Új-Zélandon a korábban lapunkban kétszer is meginterjúvolt Csundák Annamária. Az idei vancouveri a olimpián legjobb kárpátaljai versenyzőként jegyzett ungvári sportoló világbajnoki aranyérmet szerzett a snowboardosok és freestylosok (hódeszka és síakrobatika) közös junior világbajnokságán.

Annamária az olimpiai számnak számító páros óriás-műlesiklásban 360 pontot kapott teljesítményéért, így óriási fölénnyel utasította maga mögé a másodikként 288 pontig jutó svájci Julie Zoggot, valamint a 216 ponttal harmadikként rangsorolt osztrák Inna Meschniket.

Ebben a számban Annamária testvére, a 18 éves Csundák Alexandra a 30. lett, míg a versenyben részt vevő harmadik ukrán induló, a kijevi Fedák Olga 17.-ként finiselt.

A juniorok mezőnyéből most kiöregedő ungvári olimpikonunk rajthoz állt még egy lesikló számban is, ahol a 9. lett. Ebben a számban az osztrák Sabine Schoeffman volt a legjobb, Fedák a 20., míg Csundák Alexandra a 21. lett.

Annamária édesanyja, Csundák Marina lapunknak elmondta, hogy a meglehetősen mostoha időjárási körülmények között zajló versenyben lánya elsősorban jó fizikai állapotának és a sikeres felkészülésnek köszönheti világbajnoki elsőségét, de az ilyen szintű viadalon most először rajthoz álló Alexandrát is mindenképpen dicséret illeti helytállásáért.

(tamási)