Speciális kisbuszt kapott a Turjaremetei kistérség rehabilitációs központja

2022. június 23., 11:09 , 1114. szám

A Magyar Apostoli Egyház a háború első napjától támogatja a kistérséget. Ezúttal egy speciális járművet adományoztak a Turjaremetei kistérségnek, amely elengedhetetlen fontosságú a nemrég létrehozott rehabilitációs központ megfelelő működéséhez.

Az elmúlt hónapokban több alkalommal is segítette már magyarországi partnere a Turjaremetei kistérséget, ahol jelenleg is hatszáz menekült tartózkodik. Hétről hétre juttatnak segélyszállítmányokat a kistérségbe, amelyek alapélelmiszereket és higiéniai felszereléseket tartalmaznak. A most megnyíló inkluzív központ a kistérség 136 mozgáskorlátozott és szellemi sérült fiatalját tudja majd fogadni. Éppen ezért a busz, amellyel gazdagodhattak az apostoli egyház jóvoltából, hatalmas segítség és nélkülözhetetlen az intézmény számára, hiszen ezáltal a fogyatékkal élő gyerekek minőségi ellátásban részesülhetnek.

„Fontosnak tartjuk, hogy mindig önzetlenül és keresztényi lelkülettel tudjunk segíteni” – emelte ki Lencse Balázs, a Magyar Apostoli Egyház országos misszióvezetője. „A most átadott buszra mindössze két hét alatt gyűlt össze a pénz a Nemzetközi Apostoli Egyházak jóvoltából”– tette hozzá.

Az újonnan vásárolt, kilencfős kisbusz hátsó ajtaja rámpával lenyitható, így alkalmas tolószékes gyermekek szállítására is. Az ülések felhajthatóak, ezáltal könnyedén rögzíthetőek a tolószékek a biztonságos utazás érdekében. Ilyen módon sokkal kényelmesebben szállíthatóak a rehabilitációs központ mozgáskorlátozott fiataljai.

„Kistérségünk nagyon hálás barátaink segítségéért, akik a nehéz időkben ellátogattak hozzánk, és az elmúlt hetek folyamán humanitárius szállítmányokkal segítik kistérségünk működését, fenntartását, emellett minden felmerülő problémában számíthatunk rájuk” – hangsúlyozta Nagyija Devicka, a Turjaremetei kistérség polgármestere.  

TV21 Ungvár/K. K.