Kárpát-medencei magyar pedagógusok találkozói

2010. augusztus 13., 10:00 , 500. szám

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége 1993 óta évről évre megszervezi a Kárpát-medence legnagyobb magyar pedagógusfórumát, a Bolyai Nyári Akadémiát.

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetséget a 2010. július 4-én kezdődő pedagógusfórumon Orosz Ildikó elnök és Berki Károly irodavezető képviselte. Hoffmann Rózsa, magyar oktatási államtitkár július 23-án Csíkszeredán, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen tartott nagysikerű előadása után találkozott a Kárpát-medence pedagógusszövetségeinek vezetőivel.

A záró rendezvényre hagyományosan Székelyudvarhelyen került sor, ahol az ének-zene szakcsoport résztvevői záró hangversenyen színes repertoárral álltak közönség elé a helyi Szent Miklós-plébániatemplomban.

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében 2010. augusztus 2. és 6. között került megrendezésre a XIV. Nyári Akadémia Szabadkán. A megnyitóra hagyományosan a szabadkai városháza dísztermében került sor, amelyen részt vett Orosz Ildikó elnök és Berki Károly irodavezető. A KMPSZ elnöke köszöntötte a vajdasági és Kárpát-medencei magyar pedagógusokat, illetve szólt a kisebbségben élők feladatairól, megmaradási esélyeiről. (KMPSZ-iroda)