Jelenléti oktatásra készülnek a Tisza­péterfalvai Szakképzési Központban

2022. augusztus 16., 17:23 , 1121. szám

Ahogy Kárpátalja számos intézményében, úgy a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Egán Ede Szakképzési Centrum Tiszapéterfalvai Szakképzési Központjában is jelenléti formában tervezik elkezdeni a szeptemberben induló 2022–2023-as tanévet.

Az intézmény – az előző évekhez hasonlóan – tizenegy szakra várja azon fiatalok jelentkezését, akik már rendelkeznek középiskolai érettségivel. A frissen érettségizettek mellett idén is indulnak felnőtt csoportok. A különböző szakokra a tiszapéterfalvai központban lehet jelentkezni.

„Mindenki számára színvonalas oktatást biztosítunk, hiszen a szépészettől a szolgáltatói szférán át egészen a műszaki képzésekig különböző fajta lehetőségeket kínálunk” – fogalmazott Pólin Lénárd, az intézmény igazgatója.

A szakokat a piac igényeinek figyelembevételével alakítják ki. Az elmúlt évekhez hasonlóan a szakok mindegyikét a magyarországi partneriskolákkal közösen alakítják ki. Ehhez minden feltétel adott, hiszen az elmúlt időszakban a tiszapéterfalvai létesítmény óvóhelyét is jóváhagyták a rendvédelmi szervek szakemberei, ezért nemcsak a magyarországi, hanem a helyi képzés is megkezdődhet szeptemberben.

„Igyekszünk biztosítani minden lehetőséget ahhoz, hogy diákjaink biztonságban és teljes ellátásban részesüljenek az új tanévben” – hangsúlyozta az intézmény igazgatója.

A tiszapéterfalvai intézmény a színvonalas oktatás mellett nagy hangsúlyt fektet a közösségépítésre és a tartalmas időtöltésre is.

A szakok részletes leírása, a jelentkezési és egyéb határ­idők, valamint minden további információ megtekinthető a Tiszapéterfalvai Szakképzési Központ és Kollégium hivatalos Facebook-oldalán.

TV21 Ungvár/K. K.