Együttműködési megállapodást kötött a Rákóczi-főiskola és a Kijevi Jogi Egyetem

2022. szeptember 10., 08:35 , 1125. szám

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán tett látogatást a Kijevi Jogi Egyetem küldöttsége. A Jurij Bosickij rektor által vezetett delegáció látogatásának célja a két intézmény közötti kapcsolatok fejlesztése volt, melynek keretében tudományos, oktatási és kulturális együttműködésről szóló keretegyezményt írtak alá. A dokumentumokat Csernicskó István, a Rákóczi-főiskola rektora, Orosz Ildikó az intézmény elnöke és Jurij Bosickij rektor látta el kézjegyével.

„Nem ez az első keretegyezmény, de mindenképpen fontos, hogy a megállapodást úgy töltsük fel hasznos elemekkel, hogy mind a két intézmény profitáljon belőle” – emelte ki Csernicskó István. A Rákóczi-főiskola vezetősége örömmel fogadta, amikor a Kijevi Jogi Egyetem kapcsán felmerült annak lehetősége, hogy együttműködési megállapodást köthetnek – számolt be a főiskola rektora.

A megállapodás oktatási, tudományos és kulturális területekre terjed ki. „A felsőoktatásban az együttműködés a jó gyakorlatok és a jó tapasztalatok egymással való megosztása. Az egymástól történő tanulás teljesen természetes” – emelte ki a rektor úr.

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolának a világ számos országában – Európától Dél-Amerikáig – több tucat felsőoktatási intézménnyel van különböző együttműködési megállapodása.

TV21 Ungvár/K. K.