Adventi délután Haláboron

2022. december 13., 16:08 , 1138. szám

Dacolva a vasárnap délutáni már-már menetrendszerű áramszünettel, Haláboron, a Fedák Sári nevét viselő helyi kulturális központban advent harmadik vasárnapjának délutánján szívet-lelket gyönyörködtető adventi műsort varázsoltak a helyi gyermekek a termet zsúfolásig megtöltő szülők, nagyszülők, rokonok, barátok, ismerősök elé.

Dénes Zsukovszky Elemér helyi lelkipásztor Máté evangéliuma 2. részének a 13–15. verseiből vett idézet, a Jézus születését és az Egyiptomba menekülést felelevenítő történet kapcsán vont párhuzamot a több mint kétezer évvel ezelőtti és a mai idők között.

Mint mondta, akkor is menekülni kellett Jézus családjának a veszedelem elől, és így van ezzel a mai időben is nagyon sok család, akik most a háború, a veszedelem, a nélkülözés miatt vagy csak a rég várt együttlét reményében hagyják itt a családi fészket. De a nagy család, a gyülekezetek közössége mindenkit visszavár, és ha egyszer elmúlik majd ez a veszedelem, akkor remélhetőleg mindenki visszatér a szülőföldjére.

A rövid áhítatot követően a hittanos és a klubcsoportos gyermekek előadásában adventi versek és énekek hangzottak el, de volt itt betlehemes játék, népdalcsokor, és mindezek mellett nagyon sok tánc. Az áldásokban gazdag esemény zárásaként mindenki, még a klubhelyiséget megtöltő mintegy száz néző is kapott karácsonyi ajándékot egy-egy tábla csoki formájában, és szeretetvendégségben is részesültek mindnyájan.

Az eseményen részt vevő Zsukovszky Miklós, a Beregi Egyházmegye esperese és a helyi kultúrház jóvoltából a fellépő gyermekek egy-egy mikuláscsomagban is részesültek.

A rendezvény végén Kádár Szilvia, a Fedák Sári Kulturális Központ vezetője és a KMKSZ Halábori Alapszervezetének elnöke mondott köszönetet a gyerekek színvonalas műsoráért és az őket felkészítő tanárok áldozatos munkájáért, s Isten gazdag áldását és a béke eljövetelét kívánta mindenki számára.

(tamási)