Az EU sürgeti Ukrajna kormányát, hogy hagyja jóvá az állami korrupcióellenes programot

2023. január 8., 09:03

Az Európai Unió felszólítja Ukrajna kormányát, hogy mielőbb hagyja jóvá az EU támogatásával kidolgozott Állami Korrupcióellenes Programot – írja a Jevropejszka Pravda az EU ukrajnai képviseletének közleményére hivatkozva.

„Ukrajna állami korrupcióellenes programja, amely az EU Korrupcióellenes Kezdeményezésének támogatásával végzett hatalmas tárcaközi munka eredménye, jelenleg a miniszteri kabinet előtt van jóváhagyáson. Ez Ukrajna szabad és demokratikus jövőjének sarokköve útban az EU felé, és – többek között – az újjáépítéséhez” – áll a közleményben.

„Reméljük, hogy ennek az ambiciózus és magas színvonalú, a Korrupcióellenes stratégián alapuló dokumentumnak a végrehajtása a lehető leghamarabb megkezdődhet a további ukrajnai korrupcióellenes reformok érdekében. Ebben a reményben állunk szilárdan vállt vállnak vetve Ukrajna mellett” – jelezte az EU képviselete.

A Jevropejszka Pravda emlékeztet, a kormány december végén bejelentette, hogy minden lépést megtett az Európai Bizottság azon hét ajánlásának végrehajtása érdekében, amelyek alapján értékelni fogják Kijev haladását az európai uniós tagság felé.

Ukrajna kérésére az Európai Unió hozzájárult a hét ajánlás előzetes értékeléséhez, amely már 2023 tavaszán várható.

(eurointegration.com.ua/Kárpátalja)