A gyerek hokicsapat tagjaival is találkozott Ungváron Kanada ukrajnai rendkívüli és meghatalmazott nagykövete

2023. január 11., 08:47

Viktor Mikita, Kárpátaljai Katonai Közigazgatási Hivatal elnöke kedden Ungváron találkozott Larisa Galadza-Croninnal, Kanada ukrajnai rendkívüli és meghatalmazott nagykövetével. A hírt a megye vezetője tette közzé hivatalos Facebook-oldalán.

„A munkamegbeszélés után az ungvári gyermek hokicsapat játékosai is ellátogattak hozzánk. A nagykövetnek Európa egyik legnagyobb sportfelszerelés-gyártó gyárában, Munkácson, a Fischerben készült jégkorongütőt, valamint a jégkorongcsapat pólóját ajándékozták. Ezzel mondtak köszönetet a látogatásáért és támogatásért. Nagyon megható pillanata volt a találkozónak.

Most Kárpátalján egy projektet valósítunk meg az ukrán jégkorong újjáélesztése és fejlesztése érdekében, és a legkisebb sportolók is megértik ennek fontosságát.

A nagykövet tájékoztatást kapott kezdeményezésünkről és a sportinfrastruktúra-létesítményeket ért barbár terrortámadásokról is. Kanada a jégkorong hazája, ahol több tucat ukrán nemzetiségű játszik a legmagasabb szinten, és ezrek játszanak amatőr szinten. Így élve a lehetőséggel támogatást kértünk a gyermeksport jövője és fejlesztése érdekében ötletünk megvalósításához.

Biztos vagyok benne, hogy eredményes lesz az együttműködésünk a kárpátaljai jégkorongfejlesztési projekt keretében” – írta Viktor Mikita bejegyzésében, s végezetül megköszönte Kanada rendkívüli és meghatalmazott ukrajnai nagykövetének látogatását, támogatását és a megye iránti figyelmét.

(Facebook/RV)