Célba ért a beregszászi MCC jótékonysági akciója

2023. január 10., 18:31 , 1141. szám

Átadták a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Beregszászi Központja által szervezett decemberi jótékonysági akció alkalmából összegyűlt adományt.

Már ötödik éve, hogy a Mathias Corvinus Collegium jelen van Kárpátalján, és immár hagyománnyá vált, hogy adventkor az MCC Beregszászi Központja jótékonysági vásárt szervez. A diákok azokat az adventi koszorúkat, asztali dekorációkat és mézeskalácsokat értékesítették Beregszász főterén, amelyeket szüleikkel közösen készítettek. Tavaly decemberben még nagyobb kihívás elé néztek a kárpátaljai MCC közösségének tagjai, hisz elég gyakoriak voltak itthon az áramkimaradások, sőt néhány településen alig működött az áramszolgáltatás, ami nagyban megnehezítette a mézeskalácssütést.

 „Hálás szívvel mondunk köszönetet minden jólelkű adakozónak és a csodálatos MCC-s anyukáknak, akik a nehéz körülmények ellenére is azon fáradoztak, hogy gyermekeink előtt jó példával szolgálva megmutathassuk azt, hogy az önzetlen tenni akarás a lélek egyik legfontosabb tápláléka!” – mondta Dobsa Beáta, az MCC beregszászi vezetője.

Idén több mint kétszáz diák vett részt – szülei segítségével – a hagyományos adventi vásáron. A standhoz decemberben folyamatosan érkeztek a vásárlók, helyi lakosok és Kárpátaljára érkező belső menekültek egyaránt.

Az MCC Kárpátalja decemberi jótékonysági akcióján a szülők és a diákok 317 000 Ft-nyi valutát gyűjtöttek a kis Klaudia gyógyulásának segítésére. A nagydobronyi kislány daganattal küzd, jelenleg Miskolcon él szüleivel. A szervezet vezetősége és tagjai minél előbbi felépülést és gyógyulást kívánnak Klaudiának.          

SD