Újabb adományt juttatott el Ukrajnába a Béres Alapítvány

2023. június 8., 08:12 , 1163. szám

Több mint hétmillió forint értékű egészségmegőrzési terméket küldött Ukrajnába a Béres Alapítvány a háború miatt bajba jutottaknak.

A Béres Alapítvány az orosz–ukrán háború kitörése óta igyekszik segíteni a nehéz helyzetbe került ukrajnai lakosságot. Támogatják a menekülteket, a rászorulókat, az időseket. Számos karitatív szervezettel való együttműködéssel célzottan juttatják el adományaikat a rászorulóknak.

„Ha segítséget kérnek tőled, és te tudsz segíteni, akkor azt megtenni kötelességed” – emelte ki dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke.

Az adomány átadásakor Béres Klára, az alapítvány elnöke hangsúlyozta: egy háborúban, amikor egy ország lakosságát elképzelhetetlen lelki és fizikai teher sújtja, minden segítség fontos, és sokszorosan számít. „Mi hisszük azt, hogy ez az adomány nagyon fontos, és óriási a jelentősége, hiszen nemcsak az értéke nagy, hanem a vele együtt küldött szeretetünk és odafigyelésünk is hatalmas értéket képvisel” – fogalmazott Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke.

A nagy értékű adomány hétmillió forintot meghaladó értékű egészségügyi védőfelszereléseket és termékeket tartalmaz.

A Béres Alapítvány felajánlásának célba juttatását Záhony önkormányzatának együttműködésével az Ungvári Magyar Főkonzulátus vállalta.

„A Béres Gyógyszergyár Zrt. és a Béres Alapítvány ismét bebizonyította azt, hogy a vállalat mind a mai napig alapjaiban hű maradt id. dr. Béres József szellemiségéhez, aki Záhonyban született, ezáltal lehetősége volt arra, hogy megismerje a nemzetek egymásra utaltságát a hármas határ övezetében” – fogalmazott dr. Bezzeg Tamás ungvári magyar konzul.

Azzal, hogy egészségvédő szereket küldött Ukrajnába, a Béres Gyógyszergyár nemcsak azt tudja bizonyítani, hogy termékei külföldön is hatékonyak, hanem azt is, hogy a termékeikben és az egész vállalat szellemiségében rejlő segítő szándék is hatékonyan célba fog érni – fogalmazott a konzul úr.

A Béres Alapítvány a mostani termékadománnyal együtt eddig összesen 35 millió forint értékű Béres-készítménnyel segítette az ukrajnai nehéz helyzetben élőket.

TV21 Ungvár/K. K.