Munkalátogatáson járt Kárpátalján Ukrajna tiszteletbeli belgiumi konzulja

2023. június 11., 11:50

A Chris Beckerssel tartott találkozó során Vaszil Ivancso, a megyei katonai közigazgatási hivatal helyettes vezetője beszélt a helyi és áttelepült vállalkozásokkal való együttműködés tapasztalatairól a háború kitörése óta, a befektetők bevonzásáról, az ipari parkok létrehozásáról.

„Régiónk jelenleg aktívan dolgozik a gazdasági komponens megerősítésén, mert ettől függ a megye és Ukrajna egészének fejlődése. Ezért ez a munkafront fontos és kiemelt figyelmet igényel” – hangsúlyozta.

Szóba került továbbá új munkahelyek teremtése, a lakosság foglalkoztatása, lakásépítés megyei, illetve céges költségvetési társfinanszírozással a társaságok munkatársai számára. Ez lehetővé teszi számos igény egyidejű fedezését – jegyezte meg.

A tiszteletbeli konzul és Julia Pliszka, Kárpátalja képviselője az EU Régiók Bizottságában felkeresett két olyan vállalkozást, amelyek Dnyipropetrovszk megyéből költöztették át létesítményeiket Kárpátaljára. Jártak a SOTON Kft.-nél, amely polikarbonát lemezeket gyárt, fióktelepet nyitott, miután 16,5 millió hrivnyát fektetett be a termelőhely megépítésébe. Egy másik vállalkozáshoz is ellátogattak: a CENTRAVIS, amely Európa egyik legnagyobb varrat nélküli rozsdamentes csövek gyártója. Majd a RENER és a Friendly Wind Technology megújuló energiaforrásokkal foglalkozó vállalkozások vezetőivel beszélgettek.

(Facebook/RV)