Megtartotta soron következő ülését a Kárpátaljai Megyei Tanács

2023. június 13., 08:13 , 1163. szám

A Kárpátaljai Megyei Tanács képviselői megtartották a soron következő ülésüket, amely során kitüntetést nyújtottak át tizenkét kárpátaljai katonának.

A Kárpátalja fejlődéséért jelvényt a megyei tanács a közigazgatási hivatallal együtt adta át azoknak a katonáknak, akik kitűntek Ukrajna védelmében.

„A kárpátaljai lakosok egy része néha megfeledkezik arról, hogy az országban háború dúl, melyben kárpátaljaiak is részt vesznek” – fogalmazott Volodimir Csubirko, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke, valamint hozzátette: „A mostani ülésünk alkalmával pedig bemutattuk és kitüntettük azokat a harcosainkat, akik nagy munkát végeztek, és a szakemberek szerint jól végezték.”

Az ülés során a képviselők számos programot hagytak jóvá, többek között a szociális és kommunális szférában. Elfogadták a lakosság szociális védelmét szolgáló kommunális intézmények felügyelőbizottságainak megalakulásáról szóló döntést, valamint megalakulhatott az állattenyésztést támogató fejlesztési központ.

Emellett felmerült a beregszászi járási Bátyúi kistérségben esedékes nagyszabású fafeldolgozó vállalat létesítésének kérdése is.

„Az ülés egyik fontos kérdése volt az a kistérségbe költöző befektető, aki egy fafeldolgozó vállalat építésébe kezdett Kárpátalján. A befektetés az új munkahelyek teremtése mellett elsősorban elősegíti a régió fejlődését” – mutatott rá Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció vezetője.

A megyei képviselők a Nemzetbiztonság megerősítésének biztosításáról a köz- és vallási szervezetek tevékenysége körében Kárpátalja területén című témakörben is döntöttek. Így megtiltották az Oroszországi Föderációval kapcsolatos vallási, felekezeti, civil és más jellegű egyesületek tevékenységét.

Ezenkívül a kárpátaljai képviselők engedélyezték az Ukrán Fegyveres Erők szárazföldi csapatainak azt, hogy használják Kárpátalja címerét. Továbbá engedélyezték a szabadságukat töltő katonáknak a kulturális objektumok ingyenes használatát.

TV21 Ungvár/K. K.